«Έκρηξη» τιμών στην ενέργεια: «Φοβόμαστε να πάμε τα κοινόχρηστα και τους λογαριασμούς στα σπίτια» (vid)

Newsroom
«Έκρηξη» τιμών στην ενέργεια: «Φοβόμαστε να πάμε τα κοινόχρηστα και τους λογαριασμούς στα σπίτια» (vid)
Ψυχρολουσία για τους ενοίκους των πολυκατοικιών, αποτελούν και οι λογαριασμοί φυσικού αερίου που έρχονται αυξημένοι έως και 200%.

«Καίνε» οι τιμές φυσικού αερίου και ρεύματος με τους διαχειριστές να δηλώνουν πως «φοβόμαστε να πάμε τα κοινόχρηστα και τους λογαριασμούς στα σπίτια».

Οι τιμές στους λογαριασμούς του φυσικού αερίου είναι αυξημένες στο τριπλάσιο σε σχέση με εκείνους της αντίστοιχης περιόδου του 2020, όπως φαίνεται και στο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Η ενέργεια αποτελεί τον νούμερο ένα λόγο για τις αυξήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες. Από έναν έως τρεις μήνες χρειάζεται να περάσει το κόστος της ενέργειας και στα αγαθά από το κόστος παραγωγής, αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς. Παράλληλα προβλέπουν ανατιμήσεις στα ράφια παρά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις που επιδοτεί την κατανάλωση στο ρεύμα.

«Οι αυξήσεις θα είναι μεγαλύτερες για τον μήνα που διανύουμε, τον Ιανουάριο, επομένως είναι πολύ πιθανό να δούμε και αυξημένες τις τιμές, τις επόμενες εβδομάδες τους επόμενους μήνες, στα ράφια των καταστημάτων», αναφέρει ο κ. Κοκοντίνης ο οποίος είναι αρτοποιός.

Ωστόσο νέες ανατιμήσεις έχουν αρχίσει να περνούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ καθώς τα αποθέματα στις αποθήκες με τις χαμηλές τιμές τελειώνουν αλλά και επειδή οι επιχειρήσεις αδυνατούν να απορροφούν το ενεργειακό κόστος.

Η ακρίβεια πάντως που σαρώνει τα νοικοκυριά, οι τιμές που προκαλούν σοκ σε τρόφιμα και ενέργεια, θα ταλαιπωρούν για καιρό ακόμα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.