Το δίδυμο του «Έτερος Εγώ», Τσαφούλιας-Δαδακαρίδης ξανασμίγουν στις «Αινιγματικές παραλλαγές»

Newsroom
Το δίδυμο του «Έτερος Εγώ», Τσαφούλιας-Δαδακαρίδης ξανασμίγουν στις «Αινιγματικές παραλλαγές»
Το έργο «Αινιγματικές παραλλαγές» του Eric-Emmanuel Schmitt έρχεται από τις 4 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Μετά την επιτυχία του «Έτερος Εγώ», ο Σωτήρης Τσαφούλιας και ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης συναντιούνται ξανά στο θέατρο.

Αν και αναμένεται ο τρίτος κύκλος του επιτυχημένου σήριαλ μέσα στο 2022, ωστόσο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη νέα θεατρική παράσταση που σκηνοθετούν μαζί και στην οποία ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με τον Γιάννη Μπέζο.

Η παράσταση ονομάζεται «Αινιγματικές παραλλαγές» και έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 4 Φεβρουαρίου.

Το έργο του Eric-Emmanuel Schmitt αφηγείται την ιστορία ενός νομπελίστα συγγραφέα, του Αμπέλ Ζνόρκο (Γιάννης Μπέζος), που ζει μόνος, αποτραβηγμένος, στο Ροσβανού, ένα μικρό νησί στη θάλασσα της Νορβηγίας, αποφεύγοντας τα πάντα και ειδικά τους ανθρώπους.

Έχοντας πρόσφατα εκδώσει το 21ο βιβλίο του, που έχει γίνει τεράστια επιτυχία, δέχεται να δώσει συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο που τον πολιορκεί καιρό, τον Έρικ Λάρσεν τον οποίο υποδύεται ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Παραλλαγές

«Είναι ένα έργο που ουσιαστικά μας δείχνει πως όσα μας διχάζουν μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε αυτά που μας ενώνουν με σκοπό, τι άλλο, μια καλύτερη ζωή, που την κυβερνά η ομόνοια και η αγάπη στην πραγματική, οικουμενική και πανανθρώπινη διάσταση της» σχολίασε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

«Μέσα από αυτό το υπέροχο κείμενο μαζί με τον καλό μου φίλο Σωτήρη Τσαφούλια και τον θαυμάσιο κύριο Γιάννη Μπέζο ακουμπάμε τις “Αινιγματικές Παραλλαγές” και ταξιδεύουμε σε έναν κόσμο όπου ο χρόνος αλλά και ο άνθρωπος φτάνει στην πιο σημαντική στιγμή του μετά την γέννηση… στην αγάπη και στο ποσό δύσκολα αλλά γενναία την ανακαλύπτεις και την αποδέχεσαι πριν σε προσπεράσει ο χρόνος…», ανέφερε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Πληροφορίες

Από 04/02, Τετάρτη & Κυριακή 7 μ.μ., Πέμπτη & Παρασκευή 9 μ.μ., Σάββατο 6 μ.μ. & 9 μ.μ. Προπώληση: ticketservices.gr, viva.gr, artinfo.gr

Συντελεστές

Μετάφραση: Εύα Κοτανίδη. Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. Σκηνογράφος: Kωνσταντίνος Ζαμάνης. Ενδυματολόγος: Άγις Παναγιώτου. Σχεδιασμός Φωτισμού: Λευτέρης Παυλόπουλος. Μουσική σύνθεση: Θοδωρής Οικονόμου. Επιμέλεια κίνησης: Μπίλιω Μαρνέλη. Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτα Παπαδημητρίου. Βοηθός ενδυματολόγου: Εύα Καμπερίδου. Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.