Πρωτοφανές: Ντελιβεραδές έστηναν ενέδρες και έκλεβαν συναδέλφους τους

Newsroom
Πρωτοφανές: Ντελιβεραδές έστηναν ενέδρες και έκλεβαν συναδέλφους τους
Τους άρπαζαν τις εισπράξεις αλλά και τα φαγητά που μετέφεραν.

Μια πρωτοφανή υπόθεση εξιχνίασε το αστυνομικό τμήμα Παιανίας ερευνώντας δύο ληστείες σε βάρος διανομέων γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων. Και τα δύο περιστατικά είχαν ομοιότητες, ενώ οι δράστες υπέπεσαν σε ένα σοβαρό λάθος που οδήγησε τις Αρχές στα ίχνη τους.

Η πρώτη ληστεία έγινε την Πρωτοχρονιά του 2022. Ο διανομέας ανέλαβε να πάει μια παραγγελία στην περιοχή της Παιανίας. Ωστόσο, δεν μπορούσε να βρει το σπίτι που θα παρέδιδε την παραγγελία και τηλεφώνησε στον αριθμό που τον είχε καλέσει ο υποτιθέμενος πελάτης. Τότε του απάντησε ένας άνδρας, ο οποίος τον έστειλε σε ένα άλλο σημείο. Εκεί τον περίμεναν τρία άτομα, τα οποία φορούσαν full face. Με την απειλή μαχαιριού και με τη χρήση βίας του απέσπασαν το ποσό των 340 ευρώ, αλλά και τις πίτσες της παραγγελίας.

Ανάλογο περιστατικό συνέβη και τα ξημερώματα της 8ης Ιανουαρίου, με έναν ακόμα διανομέα να πέφτει θύμα ληστείας την ώρα που παρέδισε παραγγελία. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, οι δράστες του απέσπασαν 260 ευρώ και την παραγγελία που μετέφερε.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Παιανίας που ανέλαβαν την υπόθεση, διαπίστωσαν ότι οι τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να οδηγήσουν τους διανομείς στις ενέδρες τους, ανήκαν είτε στους ίδιους είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί ψάχνοντας τους αριθμούς και στο viber εντόπισαν τα άτομα που πραγματικά τα χρησιμοποιούσαν, αλλά και τις φωτογραφίες τους. Πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 22 και 27 ετών τα οποία ήταν γνωστά στην περιοχή της Παιανίας, καθώς εργάζονταν ως διανομείς σε κατάστημα καφέ, το οποίο μάλιστα βρίσκεται κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της Παιανίας.

Έτσι οι άνδρες του τμήματος Ασφάλειας της Παιανίας αμέσως έσπευσαν στις οικείες των δραστών. Ο 22χρονος έλειπε από το σπίτι του ωστόσο, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μια κουκούλα full face, ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια και ένα κόκκινο μπουφάν, το οποίο φέρεται να φορούσε στις ληστείες κατά των συναδέρφων του. Λίγο αργότερα συνέλαβαν έξω από το σπίτι του και τον δεύτερο δράστη, ο οποίος αρχικά αντιστάθηκε στους αστυνομικούς προσπαθώντας να τους απωθήσει με κλωτσιές και μπουνιές. Ωστόσο, οι αστυνομικοί ακινητοποιήσαν τον 27χρονο και του πέρασαν χειροπέδες. Πάνω του βρέθηκε το ποσό των 325 ευρώ, ενώ στο κινητό του τηλέφωνο εντοπίστηκαν και οι κλήσεις προς το κατάστημα στο οποίο εργάζονταν τα θύματα. Ο 27χρονος παραδέχτηκε την συμμετοχή του σε μια εκ των δύο ληστειών, σε αυτή την 8ης Ιανουαρίου του 2022.