Μπακογιάννης για την 17λεπτη συναυλία Ρουβά: «Είτε 17, είτε 170, το κόστος θα ήταν το ίδιο (vid)

Newsroom
Μπακογιάννης για την 17λεπτη συναυλία Ρουβά: «Είτε 17, είτε 170, το κόστος θα ήταν το ίδιο (vid)
O Κώστας Μπακογιάννης αναφορικά με την πρωτοχρονιάτικη συναυλία του Σάκη Ρουβά, τόνισε οτι ο Δήμος έχει αποδείξει πως σέβεται το δημόσιο χρήμα.

Το πρωτοχρονιάτικο σόου με την συναυλία του Σάκη Ρουβά, ήταν μεταξύ των θεμάτων στα οποία κλήθηκε να απαντήσει ο Κώστας Μπακογιάννης κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

Μιλώντας για το κόστος που ξεπέρασε τα 200.000 ευρώ για τα περίπου 17 λεπτά που διήρκησε, είπε: «Το σόου κόστισε όσο κοστίζει η πρωτοχρονιά κάθε καιρό. Είχε υψηλή τηλεθέαση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτι ο Δήμος Αθηναίων σέβεται το δημόσιο χρήμα και λειτουργεί με διαφάνεια».

Μάλιστα, όταν του επεσήμανε οτι είχε περιορισμένη χρονική διάρκεια, η απάντησή του ήταν η εξής: «Η διάρκεια δεν επηρεάζει το κόστος, καθώς είτε είναι 170 λεπτά, είτε 17 λεπτά θα είναι το ίδιο. Εμείς αυτό που θέλαμε είναι να δώσουμε χαρά και χαμόγελο. Να πάμε κόντρα στην μαυρίλα».

Τα αντιπλημμυρικά στον Κολωνό είναι πιο ακριβά

Για την πορεία των έργων ανάπλασης στο κέντρο της Αθήνας και τις επικρίσεις για το κόστος τους, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ο δήμος αντλεί ευρωπαϊκούς, εθνικούς αλλά και ιδίους πόρους και πως ο προϋπολογισμός τους, είναι μικρότερος από τον προϋπολογισμό για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Κολωνό.

«Δεν θα πω ποτέ ότι λεφτά υπάρχουν για να μην παρεξηγηθώ» τόνισε σημειώνοντας ότι ο δήμος βρίσκει συνέχεια κονδύλια και ξεκλειδώνει χρηματοδοτήσεις.

Έτοιμη η Ομόνοια, θα ξαναπάρει ζωή το Μινιόν

Η ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας έχει ήδη ολοκληρωθεί και η διαφορά σε σχέση με πριν από δύο χρόνια είναι ορατή.

«Σήμερα έχουμε και επενδύσεις» είπε ο κ. Μπακογιάννης χαρακτηρίζοντας καλά νέα ότι απ’ ότι φαίνεται το Μινιόν θα ξαναπάρει ζωή.

Ίσως και πριν τον Απρίλιο η κάτω πλευρά του Συντάγματος

Μέσα στους επομένους δύο με τρεις μήνες, ίσως πριν τον Απρίλιο, θα είναι έτοιμη η κάτω πλευρά του Συντάγματος.

Εκεί θα γίνει διαπλάτυνση και θα δημιουργηθεί στην ουσία μια νέα πλατεία όπου θα φυτευτούν γύρω στα 30 μεγάλα δέντρα

Δημιουργείται ένας αστικός κήπος στην Πανεπιστημίου

Τα έργα στην Πανεπιστημίου προχωρούν σε στάδια «προκειμένου να προκαλείται η λιγότερο δυνατή όχληση» και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι στην Πανεπιστημίου δημιουργείται ένας «αστικός κήπος» με διαπλάτυνση πεζοδρομίων και από τις δυο πλευρές, με πρόνοιες για τους ανθρώπους με αναπηρία και μια «πολύ γενναία φύτευση με πάνω από 80 νέα ψηλά δέντρα».

Οι ζαρντινιέρες που υπήρχαν έχουν ήδη μετακινηθεί σε περιοχές όπου δεν μπορεί να φυτευτεί δέντρο, είτε στην Πλάκα είτε σε pocket park από αυτά που έχουν δημιουργηθεί σε γειτονιές της Αθήνας.

Για την ερωτική ταινία στην Ακρόπολη, ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για ένα παιδιακίστικο γεγονός που δεν μπορεί να λερώσει την πολύ μεγάλη Ακρόπολη.