Μαγιορκίνης για μετάλλαξη Deltacron: «Δεν υπάρχει, πρόκειται για τεχνικό λάθος»

Newsroom
Μαγιορκίνης για μετάλλαξη Deltacron: «Δεν υπάρχει, πρόκειται για τεχνικό λάθος»
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως πρόκειται για τεχνικό λάθος στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος.

Συναγερμός σήμανε το Σάββατο (8/1) για ένα νέο στέλεχος κορονοϊού που φέρεται να εντοπίστηκε σε 25 περιστατικά στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για την μετάλλαξη «Deltacron». Μια μετάλλαξη με σημαντικό αριθμό παραλλαγών που έχουν ταυτοποιηθεί στην Omicron με το γονιδιακό υπόβαθρο της μετάλλαξης Δέλτα.

Η είδηση σκόρπισε έντονη ανησυχία, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που φοβήθηκαν ότι η νέα μετάλλαξη μπορεί να έχει τη μεταδοτικότητα της Όμικρον και τη θνησιμότητα της Δέλτα.

Ο επίκουρος καθηγητής Ιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκαθάρισε τι ακριβώς συμβαίνει με την συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι δεν υπάρχει νέα μετάλλαξη αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για τεχνικό λάθος στην ανάλυση του γονιδιώματος.

Η ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

«Σχετικά με το Deltacron (ανάμιξη Delta και Omicron) της Κύπρου που ακούστηκε πολύ στα ελληνικά ΜΜΕ πρόσφατα, οι πρώτες ανεξάρτητες αναλύσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος…».