Πήγε να δει το ηφαίστειο της Χαβάης και έπεσε στο κενό (vid)

Newsroom
Πήγε να δει το ηφαίστειο της Χαβάης και έπεσε στο κενό (vid)
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 75χρονος που έπεσε από τα 30 μέτρα ύψος.

Ένας 75χρονος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από τα 30 μέτρα στο ηφαίστειο της Χαβάης. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν σε μια πλατφόρμα θέασης πάνω από το ηφαίστειο Κιλαουέα στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Οι πυροσβέστες και οι δασοφύλακες του Εθνικού Πάρκου των Ηφαιστείων της Χαβάης αναζητούσαν τον άνδρα, όταν η οικογένειά του ανέφερε την εξαφάνισή του τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας, βρίσκοντας τελικά το σώμα του κάτω από το χείλος του κρατήρα. Λίγο αργότερα ένα ελικόπτερο πέταξε στην περιοχή για να περισυλλέξει τη σορό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου αναφέρει: «Μετά από αναζήτηση, οι δασοφύλακες της Υπηρεσίας του Εθνικού Πάρκου και οι πυροσβέστες της κομητείας της Χαβάης εντόπισαν το σώμα του άνδρα περίπου 30 μέτρα κάτω από το χείλος του κρατήρα του ηφαιστείου Κιλαουέα. Οι φύλακες του πάρκου, με την βοήθεια ελικοπτέρου ανέσυραν το πτώμα στις 8 το πρωί».

Οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα έχουν ήδη ξεκινήσει. Ο χώρος όπου βρέθηκε ο 75χρονος είναι κλειστός για το κοινό και υπάρχουν πολλά εμπόδια και πινακίδες που προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην εισέρχονται εκεί.

Από τότε που εξερράγη το ηφαίστειο Κιλαουέα τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι άνθρωποι συρρέουν στο Εθνικό Πάρκο για να δουν την λάβα. Η έκρηξη έχει προκαλέσει μια σειρά από σημαντικούς κινδύνους στην τοπική περιοχή, όπως υψηλά επίπεδα ηφαιστειακού αερίου και πτώση βράχων.