Το αδιαχώρητο για δωρεάν rapid test: Αναμονές έως και τρεις ώρες (vid)

Newsroom
Το αδιαχώρητο για δωρεάν rapid test: Αναμονές έως και τρεις ώρες (vid)
Ατέλειωτες ουρές σχηματίστηκαν έξω από τα φαρμακεία και τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Την ώρα που μετάλλαξη Όμικρον εκτοξεύει στα ύψη τα κρούσματα, τεράστιες είναι οι ουρές -που σχηματίζονται έξω από τα φαρμακεία και τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ από ανθρώπους που είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε προληπτικά σπεύδουν να κάνουν ένα rapid test.

Ουρές εκατοντάδων μέτρων για ένα rapid test. Ολόκληρη η χώρα κινείται πλέον στους ρυθμούς της παράλλαξης Όμικρον και τα χιλιάδες κρούσματα φόβισαν τους πολίτες που σπεύδουν να εξεταστούν.

Αττική

Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και η κινητικότητα των ημερών προβληματίζουν τους πολίτες του λεκανοπεδίου που βλέπουν τα κρούσματα να αυξάνονται με καταιγιστικό ρυθμό. Όπου υπήρχε σήμερα (2/1) κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για δωρεάν τεστ, υπήρξε το αδιαχώρητο. Μεγάλες οι ουρές και στα φαρμακεία που εφημερεύουν και διενεργούν rapid tests.

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη μετά την Αττική είναι η περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα, καθώς καταγράφονται πλέον περισσότερα από 3.500 κρούσματα καθημερινά.

Κρήτη

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ στην Κρήτη καταγράφονται πλέον 1.600 κρούσματα καθημερινά τα οποία στην συντριπτική πλειοψηφία τους αφορούν την μετάλλαξη Όμικρον.

Πολύς ο κόσμος που περίμενε για ένα δωρεάν rapid test και στην Καλαμάτα όπου από νωρίς το πρωί σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές.

Η παράλλαξη Όμικρον σύμφωνα με τους ειδικούς αν και έχει ήπια νόσηση έχει κάποια προειδοποιητικά χαρακτηριστικά. Αυτά είναι: Ενόχληση στο λαιμό, πόνος στην πλάτη, ρινική καταρροή, συμφόρηση, πονοκέφαλος, κόπωση, φτέρνισμα, νυχτερινές εφιδρώσεις.

Οι ειδικοί τονίζουν πως οι εμβολιασμένοι πολίτες αλλά και όσοι έχουν νοσήσει στο παρελθόν δεν υπάρχει λόγος να καταφεύγουν σε μοριακό τεστ εάν βγούνε θετικοί σε κάποιο self ή rapid test και όσοι έχουν συμπτώματα ακόμα και με αρνητικό τεστ να λειτουργούν με προσοχή και με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τουλάχιστον 5 ημέρες.