Ομηρία στο κέντρο της Αθήνας: Κακουργηματική δίωξη στον άντρα που κρατούσε όμηρο τη σύντροφό του

Newsroom
Ομηρία στο κέντρο της Αθήνας: Κακουργηματική δίωξη στον άντρα που κρατούσε όμηρο τη σύντροφό του
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 34χρονος αλλοδαπός που κρατούσε ως όμηρο τη σύντροφό του και απειλούσε με φιάλη υγραερίου να προκαλέσει έκρηξη.

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγείται ο 34χρονος Αιγύπτιος, που συνελήφθη την Πρωτοχρονιά, στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), γιατί κρατούσε ως όμηρο τη Βουλγάρα σύντροφό του και απειλούσε με μια φιάλη υγραερίου και αναπτήρα να προκαλέσει έκρηξη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εκρηκτικές ύλες και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιάλη υγραερίου και αναπτήρας.

Ποινική δίωξη για ένα αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος

Ποινική δίωξη για ένα αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος και για πέντε σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του Αιγύπτιου.

Η δίωξη αφορά το κακούργημα της αρπαγής καθώς και τα πλημμελήματα της κατοχής εμπρηστικών ειδών, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής, οπλοφορίας και βίας κατά υπαλλήλων.

Ο κατηγορούμενος εισέβαλε στο διαμέρισμα της πρώην συντρόφου του, βουλγαρικής καταγωγής, στον Άγιο Παντελεημονα και την κρατούσε όμηρο επί τρεις ώρες, απειλώντας ότι θα ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου. Η ομηρία έληξε με επιχείρηση της Αστυνομίας, που το βράδυ συνέλαβε τον δράστη.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.