Εργοδότης στον μπάρμαν του στις 3 το ξημέρωμα: «Μην πίνεις ούτε στο ρεπό σου, να είσαι πάντα έτοιμος για δουλειά»

Newsroom
Εργοδότης στον μπάρμαν του στις 3 το ξημέρωμα: «Μην πίνεις ούτε στο ρεπό σου, να είσαι πάντα έτοιμος για δουλειά»
Ένας μπάρμαν τα βρόντηξε και έφυγε από τη δουλειά του, μετά τα μηνύματά του αφεντικού του στις 03:00 το ξημέρωμα, που τον καλούσε για 11ώρη βάρδια στο ρεπό του.

Καθημερινές ιστορίες, τις περισσότερες φορές… τρέλας, κατακλύζουν τα social media συχνά, όπου εργαζόμενοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τους χώρους που δουλεύουν και πολλές φορές τις υπερβολικές ως παράλογες απαιτήσεις των εργοδοτών τους. Αν δεν έχετε βιώσει καμία τέτοια, δεν μπορεί, σίγουρα θα έχετε ακούσει από φίλο σας και γνωστό σας.

Πολλοί για παράδειγμα απαγορεύουν κάποια αθλητική δραστηριότητα, γιατί όπως λένε «μπορεί να κτυπήσεις και να μην είσαι σε θέση να έρθεις στη δουλειά». Μη γελάτε, είναι πραγματικό γεγονός και πέρα για πέρα, από κάθε λογική.

Στο Reddit λοιπόν, όπου «μοιράζονται» καθημερινά ιστορίες, ένας μπάρμαν έγραψε τις παράλογες απαιτήσεις που είχε ο εργοδότης του. Ούτε λίγο ούτε πολύ, του είπε, ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή πρέπει να είσαι έτοιμος να δώσεις το παρών ακόμα και στο ρεπό σου, ενώ του απαγόρευσε να πίνει. Όλα αυτά; Στις 03:00 τα ξημερώματα!

3

Ο μπάρμαν λοιπόν έγραψε την ιστορία του. Δέχθηκε ένα μήνυμα στις 2:59 το πρωί, που έλεγε: «Θέλω να έρθεις σήμερα στις 11.00-22.00. Έχουμε προγραμματίσει μια εκδήλωση».

Ο μπάρμαν του είπε ευγενικά «όχι, ευχαριστώ» και του υπενθύμισε πως είχε ρεπό τη μέρα που του ζητούσε να δουλέψει. Η απάντηση που έλαβε ήταν πως «πρέπει να είσαι ομαδικός παίκτης» και του επανέλαβε ο εργοδότης του, πως θα έπρεπε να πάει για δουλειά στο ρεπό του.

Όπως είναι λογικό, ο μπάρμαν αντέδρασε και του είπε: «Γιατί μου λες τώρα, στις 03.00 τα ξημερώματα ότι χρειάζεσαι να δουλέψω 11 ώρες αύριο στο ρεπό μου;» και συνέχισε: «Έχω πιει μερικά ποτά και δεν θα είμαι σε θέση να δουλέψω τόσες πολλές ώρες και μάλιστα στο ρεπό μου».

Σε αυτό το σημείο, ο εργοδότης του απάντησε: «Πρέπει να είσαι έτοιμος για τη δουλειά. Το να μεθύσεις δεν είναι καλό, γιατί δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένος. Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα και πρέπει να καλύπτουμε ο ένας τον άλλον».

3

Ο μπάρμαν του είπε στη συνέχεια: «Λες στον μπάρμαν να μην πίνει στο ρεπό του; Θέλεις να μου πεις ότι αυτό το λες και στους chef;». Του ξεκαθάρισε πως δεν είχε σκοπό να δουλέψει στο ρεπό του και του απάντησε: «Νομίζω ότι θα πάω να δουλέψω σε ένα από τα δεκάδες μέρη που προσλαμβάνουν μπάρμαν. Σε βαρέθηκα»!

Η συγκεκριμένη απόφασή του έλαχε ιδιαίτερης αναγνώρισης από τους χρήστες στο Reddit, που τον συνεχάρησαν και του είπαν πως δεν αξίζει να δουλεύεις κάτω από τέτοιες συνθήκες.