Έσωσαν παιδάκια από πυρκαγιά στο Μεταξουργείο βγάζοντάς τα από τα παράθυρα (vid)

Newsroom
Έσωσαν παιδάκια από πυρκαγιά στο Μεταξουργείο βγάζοντάς τα από τα παράθυρα (vid)
Από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου μονοκατοικίας στο Μεταξουργείο που πήρε φωτιά, κατέβασαν παιδάκια για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Στις φλόγες παραδόθηκε δομή προσφύγων στο Μεταξουργείο. Λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε σήμα ότι στην οδό Καλλέργη στο Μεταξουργείο φλέγεται μονοκατοικία, μέσα στην οποία ζούσαν οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά.

Η μονοκατοικία με τους δυο ορόφους τυλίχθηκε στις φλόγες. Στο εσωτερικό γονείς και παιδιά έτρεχαν για να βγουν από το φλεγόμενο κτίριο.

Οι περαστικοί έτρεξαν για να βοηθήσουν να βγουν οι οικογένειες πριν καούν ζωντανοί. «Το μόνο που κάναμε ήταν να πηδήξουμε από το μπαλκόνι» δήλωσε η μητέρα των παιδιών στην κάμερα του Star.

Ευτυχώς η φωτιά δεν πρόλαβε να επεκταθεί στον πάνω όροφο όπου υπήρχαν και άλλα παιδιά.

Όπως δήλωσε στο Star o επιπυραγός, υποδιοικητής του Β΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Δημήτρης Τσαυσαρώνης, δύο παιδάκια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με εγκαύματα σε πρόσωπα και χέρια.

Τα δύο παιδιά ηλικίας 11 και 5 ετών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Παίδων» με εγκαύματα στους πνεύμονες όσο και στον τράχηλο και τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την πορεία της υγείας τους.