Γεωργιάδης για τις αυξήσεις στις μάσκες: «Τα πήρα στο κρανίο και θα πέσουν πρόστιμα, έρχονται μέτρα στη νυχτερινή διασκέδαση»

Newsroom
Γεωργιάδης για τις αυξήσεις στις μάσκες: «Τα πήρα στο κρανίο και θα πέσουν πρόστιμα, έρχονται μέτρα στη νυχτερινή διασκέδαση»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση lockdown ή SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας, τονίζοντας πως «δεν θα κλείσουμε τους εμβολιασμένους».

O υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», αναφέρθηκε στο θέμα της «εκτόξευσης» των τιμών στις μάσκες FFP2 και Ν95, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Τόνισε πως αν δεν αλλάξουν άμεσα τις τιμές θα πέσουν πρόστιμα και απευθυνόμενος στον Γιώργο Αυτιά είπε «τα έχω πάρει στο κρανίο».

Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι «ο επιχειρηματίας που προχώρησε στις παράλογες αυξήσεις έως 42% θα δεχθεί πρόστιμο που δεν θα έχετε ξαναδεί».

«Τόλμησε χριστουγεννιάτικα επειδή δημιουργούνται ειδικές συνθήκες υγείας να γδάρει τον κόσμο; Θα ξημερώσει η Δευτέρα και οι υπηρεσίες δουλεύουν» είπε εμφανώς εκνευρισμένος ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ.

«Μου αρέσει ο καπιταλισμός και να βγάζουν οι άνθρωποι λεφτά. Δεν μου αρέσει να εκμεταλλεύονται τη συγκυρία» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αύξηση αυτή στις μάσκες είναι παράνομη και γι’ αυτό έχει δοθεί εντολή στην ΔΙΜΕΑ να γίνει έλεγχος βάσει των τιμολογίων αγοράς και πώλησης.

«Είναι αδύνατο να μας πείσει ότι από Παρασκευή πρωί σε Παρασκευή μεσημέρι αυξήθηκε η τιμή αγοράς» είπε ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας ότι θα ελεγχθεί και η ιστοσελίδα στην οποία αναρτήθηκε η προσφορά με αυξημένη τιμή στις μάσκες αλλά και ο επιχειρηματίας της επιχείρησης που πουλάει μάσκες με αυξημένη τιμή.

«Του συστήνω να κατεβάσει την τιμή στην προηγούμενη αλλιώς το πρόστιμο δεν το θα έχετε ξαναδεί» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν λέω να πουλάει με ζημία αλλά να μην εκμεταλλεύεσαι τις υγειονομικές ανάγκες του κόσμου» κατέληξε για το θέμα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Έρχονται μέτρα στην νυχτερινή διασκέδαση

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για «ήπια μέτρα» μετά τις γιορτές ώστε να μπει φρένο στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον.

Όπως ανέφερε υπάρχουν σκέψεις και εισηγήσεις για παρεμβάσεις τόσο στο ωράριο λειτουργίας, δηλαδή τα κέντρα διασκέδασης να κλείνουν νωρίτερα το βράδυ με στόχο να μειωθεί η κινητικότητα τις νυχτερινές ώρες.

«Πίνουμε, ερχόμαστε στο τσακίρ κέφι και ξεφεύγουμε λίγο παραπάνω», απάντησε στο ερώτημα «δεν κολλάει ο ιός μετά τις 12 το βράδυ;».

Παράλληλα ανέφερε πως εξετάζεται ο περιορισμός στον αριθμό πελατών, για να μην υπάρξει συνωστισμός όρθιων στα κέντρα διασκέδασης.