Νέα μέτρα: Τι ισχύει με τη μάσκα σε εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα, πότε τη φοράμε

Newsroom
Νέα μέτρα: Τι ισχύει με τη μάσκα σε εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα, πότε τη φοράμε
Η χρήση μάσκας συστήνεται ακόμα και στα γυμναστήρια, στα μπαρ και τα εστιατόρια όταν κάποιος εισέρχεται ή κινείται στον χώρο.

Από σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Θάνο Πλεύρη την Πέμπτη (23/12) για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Ανάμεσα στα άλλα μέτρα είναι η χρήση μάσκας παντού τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Πότε φοράμε την μάσκα- τι ισχύει για τα νυχτερινά κέντρα

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη παντού, ενώ όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ:

α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου

β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας.

Μάσκες σε γυμναστήρια, μπαρ και εστιατόρια

Σύμφωνα με την ΚΥΑ για τους κλειστούς χώρους επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο τρίμηνο.

Ωστόσο η χρήση μάσκας συστήνεται ακόμα και στα γυμναστήρια, στα μπαρ και τα εστιατόρια όταν κάποιος εισέρχεται ή κινείται στον χώρο.

Η μάσκα δεν χρησιμοποιείται μόνο όταν κάποιος καταναλώνει τροφή ή κάποιο ποτό.

Τι ισχύει σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς

Πέρα από την υποχρεωτική χρήση μάσκας, για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή οι ενισχυμένες μάσκες, τύπου ΚΝ95.