Αρναούτογλου: «Οι πρώτες ενδείξεις για την Πρωτοχρονιά, έρχονται κρύες αέριες μάζες» (vid)

Newsroom
Αρναούτογλου: «Οι πρώτες ενδείξεις για την Πρωτοχρονιά, έρχονται κρύες αέριες μάζες» (vid)
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς μίλησε ο Σάκης Αρναούτογλου και τόνισε πως θα αλλάξει το «σκηνικό» και θα γίνει πιο χειμωνιάτικο.

«Το χριστουγεννιάτικο κρύο θα περιοριστεί τις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον μέχρι και πριν την Πρωτοχρονιά, μόνο στα βόρεια τμήματα της Ευρώπης», ανέφερε αρχικά ο Σάκης Αρναούτογλου στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον προγνώστη καιρού, υπάρχουν ενδείξεις ότι προς το τέλος του μήνα που διανύουμε, «πιο κρύες αέριες μάζες θα κατέβουν προς την περιοχή μας και θα αλλάξουν τον καιρό, ίσως προς το χειμωνιάτικο, γύρω στις 30 με 31 του Δεκεμβρίου προς τις αρχές του Γενάρη».

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Στη δυτική Ελλάδα, την Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές.

Το βράδυ στα βορειοδυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες τους 15 με 17 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φθάσει τοπικά τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.