Άδωνις για ακρίβεια: «Μην γκρινιάζετε, έβγαλα 7 selfie στο σούπερ μάρκετ» (vid)

Newsroom
Άδωνις για ακρίβεια: «Μην γκρινιάζετε, έβγαλα 7 selfie στο σούπερ μάρκετ» (vid)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως ο κόσμος δεν δυσανασχετεί με τις αυξήσεις, καθώς τις θεωρεί αναπόφευκτες.

Μπορεί η ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα να γίνεται όλο και πιο αισθητή, όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν βλέπει να υπάρχει δυσαρέσκεια από τους πολίτες.

Αυτό τουλάχιστον τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης το πρωί της Τρίτης, κατά την διάρκεια της εκπομπής του Δημήτρη Τάκη και της Χριστίνας Κοραή στα Παραπολιτικά 90,1.

Όταν οι δύο δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στο θέμα αυτό, ο κ. Γεωργιάδης του ζήτησε να σταματήσουν να γκρινιάζουν, λέγοντας: «Μην γκρινιάζετε συνέχεια. Αυτό που περνάμε, το περνάει όλος ο πλανήτης, τα 7,5 δισεκατομμύρια, σταματήστε την μαυρίλα.

Οι άνθρωποι που με βλέπουν στον Μασούτη που είναι κοντά στο σπίτι μου ή στον ΑΒ Βασιλόπουλος, με χαιρετάνε και βγάζουμε selfie. Πηγαίνω μόνος μου γιατί θέλω να βλέπω τις τιμές.

Αυτή η εικόνα που βγάζετε, δεν υπάρχει. Την τελευταία φορά που πήγα σούπερ μάρκετ, το προηγούμενο Σάββατο, πρέπει να έβγαλα 7 selfie. Κανένα κόσμο δεν είδα να λέει οτι μας γδέρνουν οι τιμές.

Ο κόσμος καταλαβαίνει καλύτερα από τους δημοσιογράφους ότι οι αυξήσεις σε ένα βαθμό είναι φέτος όπως έχουν τα πράγματα, αναπόφευκτές. Κανένας δεν περιμένει ο Μητσοτάκης να είναι ο Ιησούς Χριστός που θα γεννά καρβέλια. Ο κόσμος είναι ώριμος και καταλαβαίνει».

Οι αυξήσεις στο ρεύμα

Μάλιστα τοποθετήθηκε επί της ενεργειακής κρίσης λέγοντας πως «Πέρυσι τέτοια εποχή ο λογαριασμός του ρεύματος έπεφτε, φέτος ανεβαίνει πολύ. Έχει λάβει μέτρα η κυβέρνηση; Έχει λάβει και λαμβάνει επιπλέον μέτρα. Πληρώνουμε όλοι κάτι παραπάνω; Δυστυχώς πληρώνουμε. Η αγορά της ενέργειας έχει πολύ έντονες διακυμάνσεις, εγώ εξακολουθώ να πιστεύω όπως είπα από την αρχή για τα μεν commodities είχα πει ότι θα αρχίσουν να γυρίζουν από τα Χριστούγεννα, δείτε τώρα όλες τις τιμές στα commodities όλα έχουν γυρίσει προς τα κάτω και πολύ όπως ακριβώς το είχα προβλέψει ότι από τα Χριστούγεννα θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία, σας λέω λοιπόν ότι και η ενέργεια μετά το Μάρτιο θα αρχίσει να πέφτει».

Και συμπλήρωσε ότι «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα κομμάτι της αύξησης της ενέργειας θα φτάσει και στον καταναλωτή δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Δεν μπορεί όλος ο πλανήτης να πληρώνει παραπάνω για την ενέργεια πλην των Ελλήνων αυτό είναι ανεδαφικό. Είναι η κυβέρνηση παρούσα και σε αυτή την κρίση; Είναι. Η κυβέρνηση έχει δώσει 1,1 δις για τη στήριξη των νοικοκυριών από την αύξηση των τιμών ενέργειας από τον Σεπτέμβριο, προχθές ανακοίνωσε και επιπλέον μέτρα από το 1,1 δις για αυτό το λόγο, είπαμε θα είμαστε στο πλάι όλων δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω. Μην γκρινιάζετε συνέχεια».