Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έδωσε άδεια για το ινδικό εμβόλιο Covovax κατά του κορονοϊού

Newsroom
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έδωσε άδεια για το ινδικό εμβόλιο Covovax κατά του κορονοϊού
Άδεια επείγουσας χρήσης για το ινδικό εμβόλιο Covovax.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενέκρινε σήμερα το ινδικό εμβόλιο Covovax κατά της COVID-19, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Το εμβόλιο αυτό «παράγεται από το Serum Institute of India με άδεια της Novavax και αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου του Covax (του διεθνούς συστήματος διανομής εμβολίων κατά της Covid), κάτι που θα επιτρέψει να ενισχυθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι σε χώρες χαμηλού εισοδήματος», υπογράμμισε ο Π.Ο.Υ.

«Τα εμβόλια παραμένουν από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους προστασίας απέναντι στις σοβαρές μορφές και τους θανάτους που προκαλούνται από τον SARS-COV-2, παρά την εμφάνιση νέων παραλλαγών», υπογράμμισε η δρ Μαριάντζελα Σιμάου, αρμόδια στον Π.Ο.Υ. για την πρόσβαση στα φάρμακα.

Η έγκριση αυτή «αναμένεται να διευκολύνει την πρόσβαση των φτωχών χωρών στα εμβόλια, 41 από τις οποίες εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να εμβολιάσουν το 10% του πληθυσμού τους, ενώ το 98% των χωρών δεν έχουν ακόμη φθάσει το 40%», υπογράμμισε καθώς ο Π.Ο.Υ. έχει θέσει στόχο τον εμβολιασμό του 40% του πληθυσμού όλων των χωρών έως τα τέλη του έτους.

Το εμβόλιο αυτό απαιτεί δύο δόσεις και μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασίες 2 έως 8 βαθμούς, όπως στα ψυγεία του εμπορίου.