Ένας υπνάκος στο 8ωρο της δουλειάς είναι ευεργετικός

Newsroom
Ένας υπνάκος στο 8ωρο της δουλειάς είναι ευεργετικός
Μια μελέτη δείχνει ότι πολλοί εργαζόμενοι έχουν κοιμηθεί στη δουλειά τους.

Τα πάνω κάτω φέρνει μια αμερικανική μελέτη για τις «κακές» συνήθειες των εργαζομένων, μέσα στις οποίες συγκαταλέγεται και ο ύπνος εν ώρα δουλειάς. Η έκθεση έδειξε ότι οι εργαζόμενοι που παίρνουν έναν υπνάκο έχουν 18% περισσότερες πιθανότητες από αυτούς που δεν κοιμούνται να πάρουν προαγωγή.

Η Plushbeds, κατασκευάστρια εταιρεία κλινοσκεπασμάτων, στρωμάτων και μαξιλαριών, εξέτασε 1.000 Αμερικανούς εργαζομένους της για να διαπιστώσει αν οι υπάλληλοι στις ΗΠΑ κοιμούνται στο οκτάωρο. Τα αποτελέσματα έδειξαν θετικό αντίκτυπο όχι μόνο στην καθημερινότητά τους, αλλά και στον εργασιακό χώρο.

Σύμφωνα με την μελέτη, ο μεσημεριανός ύπνος στη δουλειά είναι αρκετά συνηθισμένος, καθώς 2 στους 3 απάντησαν ότι έχουν κοιμηθεί. Η Gen Z παραδέχθηκε ότι έχει κοιμηθεί στη δουλειά σε ποσοστό 80% σε σύγκριση με την Millenials που είχε ποσοστό 70%.

Ύπνος στη δουλειά

«Για αύξηση της παραγωγικότητας στην εργασία, οι άνθρωποι υπολόγισαν ότι ο ιδανικός ύπνος ήταν 20 με 30 λεπτά», ανέφερε η μελέτη. «Για να αισθάνονται πιο δημιουργικοί, οι ερωτηθέντες θεώρησαν ότι 10 με 20 λεπτά ήταν αρκετά». Για να μεγιστοποιήσουν ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα, ο συνδυασμός καφέ με έναν 20λεπτο ύπνο έκανε επίσης τους συμμετέχοντες πιο προσεκτικούς στη δουλειά.

Σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι κοιμούνται το μεσημέρι ήταν πιο πιθανό να έχουν διευθυντικό ρόλο και να λάβουν προαγωγή τον τελευταίο χρόνο σε σχέση με εκείνους που δεν κοιμόντουσαν. Το 55% των πρώτων εργαζόταν σε διευθυντικό ρόλο και είχε πάρει προαγωγή τον τελευταίο χρόνο συγκριτικά με το 41% ​​των δεύτερων.

Παρότι όσοι κοιμούνται έδειξαν να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, όσοι δεν κοιμούνται είχαν περισσότερες πιθανότητες να βγάλουν πολλά χρήματα. «Όσοι παράκαμψαν τον ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας είχαν διπλάσιες πιθανότητες να βγάλουν 100.000 δολάρια ή περισσότερα σε ετήσια βάση», σύμφωνα με την έκθεση.

«Αντί να τους επιπλήττουν, πολλοί ερωτηθέντες πιστεύουν ότι ο μεσημεριανός ύπνος πρέπει να ενσωματωθεί στον εργασιακό χώρο», ανέφερε η μελέτη. «Κάποιοι μάλιστα πρότειναν την καθιέρωση υπνοδωματίου, επιδότησης για βοηθήματα ύπνου, ακόμη και επί πληρωμή διαλείμματα ύπνου», καταλήγει.