Κακοκαιρία: Συγκλονιστικές εικόνες από τον απεγκλωβισμό ηλικιωμένων κατοίκων στη Λαμία (vid)

Newsroom
Κακοκαιρία: Συγκλονιστικές εικόνες από τον απεγκλωβισμό ηλικιωμένων κατοίκων στη Λαμία (vid)
Κουβαλούσαν τους ηλικιωμένους στην πλάτη, με μπουλντόζες και με βάρκες.

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων στο χωριό Κόμμα της Λαμίας που πλημμύρισε νωρίς το πρωί από τα νερά του Σπερχειού. Όπως φαίνεται από τις εικόνες του lamiareport.gr, οι πυροσβέστες της 7ης ΕΚΑΚ με τις βάρκες, αλλά και οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων, με ότι όχημα μπορούσαν να προσεγγίσουν πήγαιναν πόρτα - πόρτα για να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους.

Στις φωτογραφίες ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστα Ξεφλούδα να κουβαλάει στην πλάτη έναν ηλικιωμένο κάτοικο στο Κόμμα. Ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος πήγαινε από σπίτι σε σπίτι με την μπουλντόζα ή το τρακτέρ για να δει αν ο κόσμος είναι καλά και με τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας απομάκρυναν εκείνους που χρειάζονταν βοήθεια.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε πρώτα και πάνω απ όλα να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές...», είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Δείτε βίντεο από το χωριό Κόμμα

Τα νερά του Σπερχειού έφτασαν μέχρι τη νότια πλευρά της πόλης, λίγο πιο κάτω από το ΤΕΙ Λαμίας, όπου ο δρόμος προς Κόμμα, Μοσχοχώρι και τα άλλα χωριά έχει κλείσει.

Δείτε βίντεο από το σημείο