Χριστούγεννα «δύο ταχυτήτων»: Με περιορισμούς αναμένεται να γιορτάσουν οι ανεμβολίαστοι (vid)

Newsroom
Χριστούγεννα «δύο ταχυτήτων»: Με περιορισμούς αναμένεται να γιορτάσουν οι ανεμβολίαστοι (vid)
Πού πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test οι ανεμβολίαστοι.

Η απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει ανοιχτή την οικονομία επαναφέρει μετά από δύο χρόνια τα ρεβεγιόν, τις διακοπές και τις εορταστικές εξόδους που πέρυσι απαγορεύθηκαν λόγω lockdown.

Φέτος, ωστόσο, θα έχουμε γιορτές δυο ταχυτήτων, για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Οι εμβολιασμένοι φαίνεται ότι δε θα στερηθούν τίποτα στη γιορτινή τους έξοδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι εμβολιασμένοι θα διασκεδάσουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε εσωτερικούς χώρους, χωρίς ανεμβολίαστους.

Με ρεβεγιόν σε εστιατόρια, βόλτες για καφέ ή ποτό σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης, αλλά και εξόδους σε σινεμά, θέατρα και μουσεία.

«Για τους ανεμβολίαστους, η διασκέδαση θα είναι έξω στο κρύο, σε μικτούς χώρους εστίασης και μόνο αν έχουν στη διάθεση τους αρνητικό rapid test στην έξοδο για καφέ, φαγητό ή ποτό», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

«Στη χριστουγεννιάτικη αγορά θα μπουν όλοι, αλλά με πιστοποιητικό ή αρνητικό rapid test, όπως και για ψώνια στα εμπορικά, για καλλωπισμό στο κομμωτήριο ή για δουλειές στο δημόσιο και στις τράπεζες.

Και οι διακοπές θα έχουν μεγάλη διαφορά από πέρυσι. Τα ταξίδια με ΙΧ στην επαρχία θα είναι χωρίς ελέγχους, αλλά με υποχρεωτικό rapid test στους ανεμβολίαστους για να ταξιδέψουν με αεροπλάνα, πλοία και τρένα, αλλά για τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία και καταλύματα αν πάνε διακοπές», τόνισε ο δημοσιογράφος.