Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σπίτι στην Αγγλία: Έχει 30.000 λαμπάκια και ο ιδιοκτήτης ανοίγει 98 διακόπτες (vid)

Newsroom
Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σπίτι στην Αγγλία: Έχει 30.000 λαμπάκια και ο ιδιοκτήτης ανοίγει 98 διακόπτες (vid)
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ζει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των ανθρώπων. Όλοι περιμένουν τις άγιες μέρες για να στολίσουν τα σπίτια τους και να μπουν όσο το δυνατό σε κλίμα αγάπης. Κάπως έτσι αισθάνεται και ένας Άγγλος, φανατικός λάτρης των Χριστουγέννων που έχει στολίσει το σπίτι του με 30.000 περίπου λαμπάκια.

O 56χρονος Paul Bibby που ζει στο Έσεξ έχει γίνει γνωστός στη γειτονιά του (και όχι μόνο) για την... τρέλα που έχει να στολίζει το σπίτι του αυτές τις μέρες. Φέτος είναι η 16η χρονιά που στολίζει όλο το σπίτι του και όπως παραδέχεται «είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών».

Ο Paul αφιέρωσε τρεις εβδομάδες τον Νοέμβριο για να στολίσει το σπίτι του με λαμπάκια, φουσκωτά παιχνίδι, όπως ένας τεράστιος Άγιος Βασίλης και ένας χιονάνθρωπος μεταξύ άλλων. Πέραν της δικής του χαράς και ικανοποίησης, ο 56χρονος εξήγησε πως όλο αυτό το κάνει για να χαρίσει το χαμόγελο στους ανθρώπους, μετά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν.

Ο Άγγλος που έβαλε 3000 λαμπάκια

«Ήταν σκληρή δουλειά να τα κάνω όλα αυτά μόνος μου, καθώς αυτή τη χρονιά ήταν σίγουρη η μεγαλύτερή μου. Ο κόσμος περνάει από το σπίτι μου και μου λέει ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Τα μικρά παιδιά λατρεύουν να βγάζουν φωτογραφίες με τον φουσκωτό χιονάνθρωπο, ο οποίος μάλλον είναι ο πιο δημοφιλής», είπε.

Ο Paul που ζει με την 58χρονη σύζυγό του και τον 33χρονο γιο τους λέει ότι από την 1η Δεκεμβρίου που έχει ολοκληρώσει το στολισμό του σπιτιού του, κάθε βράδυ πρέπει να πατάει 98 ξεχωριστούς διακόπτες για τον πλήρη φωτισμό.

Το καλοκαίρι είχε στολίσει όλο σπίτι του με σημαίες της Αγγλίας προκειμένου να μπει σε κλίμα EURO. Όμως, όπως παραδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα είναι ότι καλύτερο έχει κάνει ποτέ. «Το κάνω επειδή θέλω να επαναφέρω το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων. Θέλω απλώς να τους κάνω χαρούμενους. Το κάνω κάθε χρόνο και οι άνθρωποι θεωρούν ότι είμαι τρελός. Αλλά εγώ ανυπομονώ γι αυτό κάθε χρόνο. Θα συνεχίσω μέχρι να γεράσω και να μην μπορώ να ανεβαίνω στη σκάλα», πρόσθεσε ο 56χρονος.