Ξύπνησε ένα πρωί και βρέθηκε με 775.000 λίρες στον λογαριασμό της

Newsroom
Ξύπνησε ένα πρωί και βρέθηκε με 775.000 λίρες στον λογαριασμό της
Αυτό είναι που λέμε «κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει».

Τον Αύγουστο του 2020 μια γυναίκα στην Αγγλία, η οποία προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, έλεγξε τον τραπεζικό της λογαριασμό και ανακάλυψε ότι την είχε πιστωθεί το ποσό των 775.000 λιρών.

Παρά την ευχάριστη έκπληξή της δεν ήξερε τι να κάνει. Διότι όπως είπε «η εμπειρία μου ήταν καταπληκτική, απίστευτη και παράξενη, αλλά ταυτόχρονα και εφιάλτης». Τα χρήματα είχαν κατατεθεί στον τραπεζικό της λογαριασμό από το ΗMRC (μη υπουργικό τμήμα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι υπεύθυνο για τη συλλογή φόρων, την πληρωμή ορισμένων μορφών κρατικής υποστήριξης, τη διαχείριση άλλων ρυθμιστικών καθεστώτων).

Η «τυχερή» γυναίκα ωστόσο, ανησυχούσε για τις νομικές επιπτώσεις. Διότι γνώριζε ότι θα μπορούσε να βρει τον μπελά της βάσει νόμου, σε περίπτωση που αποφάσιζε να κρατήσει μια παράνομη πίστωση.

Λίρες

Έτσι παρά το γεγονός ότι ξόδεψε 20.000 λίρες από το ποσό που της είχε πιστωθεί, έπειτα από 15 μήνες επέλεξε να λύσει το ζήτημα και όπως αποδείχθηκε το HMRC είχε κάνει μια μεγάλη γκάφα. Συγκεκριμένα ένα μέλος του προσωπικού της είχε κάνει το λάθος, ενώ προσπαθούσε να πιστώσει στη γυναίκα το ποσό των 23,39 λιρών ως έκπτωση τελωνειακού δασμού.

Τα χρήματα που της πιστώθηκαν δεν προορίζονταν για άλλο άτομο ή εταιρεία και ίσως το λάθος να μην είχε βρεθεί ποτέ, αν η γυναίκα δεν αποφάσιζε να εμφανιστεί. «Ήταν βγαλμένο σαν ταινία του Χόλιγουντ. Αφού λοιπόν ξεπέρασα το αρχικό σοκ, υπέθεσα ότι κάποιος θα καταλάβαινε το λάθος και θα έπαιρνε αργά ή γρήγορα πίσω τα χρήματα. Αλλά κανείς δεν το έκανε και τα χρήματα έμειναν στον λογαριασμό μου», είπε.

«Υπέθεσαν ότι το προσωπικό του HMRC θα πρόσεχε το λάθος όταν πλήρωσα τον φόρο μου τον Νοέμβριο του 2020, όμως δεν συνέβη τίποτα. Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί τους, αλλά δεν μπόρεσα να πιάσω γραμμή», συνέχισε λέγοντας ότι είχε πάρα πολλά χρήματα που δεν μπορούσε να τα ξοδέψει.

Τελικά κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία με την HMRC, η οποία ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ανάκτηση του ποσού από τον λογαριασμό της. Όσο για το πόσο που ξόδεψε, θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες.