Ο TikToker γιατρός αποκαλύπτει γιατί οι άντρες πρέπει να αφήνουν γένια (vid)

Newsroom
Ο TikToker γιατρός αποκαλύπτει γιατί οι άντρες πρέπει να αφήνουν γένια (vid)
Ο Dr Karan Raj εξηγεί τα οφέλη της γενειάδας στους άντρες.

Ο Dr Karan Raj γνωστός και ως @dr.karanr στο TikTok εξηγεί στον λογαριασμό του τα οφέλη των τριχών στο πρόσωπο για τους άντρες.

«Το να αφήνεις μούσι μπορεί να είναι καλό για σένα, σύμφωνα με την επιστήμη. Τα γένια μπορεί να είναι πιο ασφαλή από τα να μην έχεις καθόλου τρίχες στο πρόσωπο», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Μια μελέτη που σύγκρινε εργαζόμενους σε νοσοκομείο με και χωρίς γένια, διαπίστωσε ότι τα καθαρά ξυρισμένα πρόσωπα είχαν τρεις φορές παραπάνω πιθανότητες να κολλήσουν σταφυλόκοκκο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το ξύρισμα προκαλεί μικρογδαρσίματα που ευνοούν για την αναπαραγωγή βακτηρίων».

Ο Dr Karan Raj συμπλήρωσε: «Τα γένια μπορούν πραγματικά να σας δώσουν εξαιρετικά απαλό δέρμα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα γένια, όχι μόνο προστατεύουν το δέρμα από τη γήρανση εμποδίζοντας την έκθεση στον ήλιο, αλλά και επειδή το μούσι λειτουργεί ως φραγμός για να σταματήσετε να αγγίζετε συνεχώς το πρόσωπό σας. Αυτό σας εμποδίζει να τρίβετε τα έλαια που παράγονται από τους σμηγματογόνους αδένες σας, τα οποία κρατούν το δέρμα σας λιπαρό και ενυδατωμένο.

Τα γένια μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος και καρκίνου του δέρματος. Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τρίχες στο πρόσωπο μειώνουν την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία κατά ένα τρίτο σε σχέση με τα καθαρά ξυρισμένα πρόσωπα».

Το βίντεο του γιατρού έχει γίνει viral, καθώς έχει πάνω από 250.000 προβολές και έχει λάβει περίπου 30.000 likes. Πολλοί μάλιστα, έσπευσαν να αφήσουν το σχόλιό τους. «Η γυναίκα μου με λέει τεμπέλη επειδή δεν ξυρίζομαι, αλλά τώρα μπορώ να της δείξω τις συμβουλές του γιατρού», έγραψε κάποιος. Ένας άλλος πρόσθεσε: «Τώρα έχω περισσότερους λόγους να κρατάω τα γένια μου. Όχι μόνο για να αποφεύγω να μοιάζω με έφηβο».

@dr.karanr Beard gang #beard #movember #menshealth #schoolwithdrkaran ♬ original sound - The Boyces