Νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες: Έρχονται βροχές και καταιγίδες (vid)

Newsroom
Νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες: Έρχονται βροχές και καταιγίδες (vid)
Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά από τα δυτικά και έως το βράδυ του Σαββάτου θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Μπορεί να βγήκε λίγο ήλιος το Σάββατο (27/11) και να αναθαρρήσαμε, ωστόσο ο καιρός (μας τα) χαλάει και πάλι και μάλιστα μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται επιδείνωσή του, με βροχές και καταιγίδες, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Η νέα κακοκαιρία είναι προϊόν ενός νέου βαρομετρικού χαμηλού που θα πλησιάσει την χώρα από την περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου. Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά από τα δυτικά και έως το βράδυ του Σαββάτου θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στην Πελοπόννησο και στην Στερεά Ελλάδα, ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της Πελοποννήσου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο οι άνεμοι πιθανώς πρόσκαιρα να σημειώσουν σημαντική ενίσχυση. Λιγότερα και πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο βροχερός καιρός αναμένεται να διατηρηθεί έως και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι βροχές από το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το βράδυ της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021.