Αναβάλλεται το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση Μητσοτάκη, λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον»

Newsroom
Αναβάλλεται το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση Μητσοτάκη, λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον»
Η απόφαση ελήφθη λόγω της κατάστασης που διαμορφώνει η νέα παραλλαγή του ιού. Αναμένεται να διεξαχθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2022, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στις εργασίες του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, εισηγήθηκε τη μετάθεση του Συνεδρίου της κόμματος για το πρώτο τρίμηνο του 2022 εξαιτίας του κλίματος που επικρατεί λόγω της πανδημίας.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός στο Προσυνέδριο της ΝΔ, στα Γιάννενα, υπό τον τίτλο «Για τις επόμενες γενιές - Το βλέμμα στο μέλλον» σημείωσε πως «μιλώντας με αρκετά κομματικά μας στελέχη και χθες, στην πολύ ωραία περιοδεία την οποία κάναμε στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πιο σωστό στην παρούσα συγκυρία να μεταθέσουμε την οργάνωση του Τακτικού μας Συνεδρίου για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022».

Όπως είπε, «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα υποδειγματικό Συνέδριο, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Προφανώς και όλοι όσοι θα προσέρχονταν θα ήταν εμβολιασμένοι και θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τη δυνατότητα να κάνουν και rapid test. Όμως, σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία θα έστελνε ενδεχομένως το λάθος μήνυμα».

Επίσης η πρόταση του πρωθυπουργού για νέο γραμματέα του κόμματος είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.