Ένταση με Ευαγγελάτο στον «αέρα»: «Με προστατεύει ο άγιος από τον κορονοϊό», «Εμένα από εσάς ποιος με προστατεύει;» (vid)

Newsroom
Ένταση με Ευαγγελάτο στον «αέρα»: «Με προστατεύει ο άγιος από τον κορονοϊό», «Εμένα από εσάς ποιος με προστατεύει;» (vid)
Εκνευρίστηκε ο Νίκος Ευαγγελάτος στον αέρα της εκπομπής «Live News» με αντιεμβολιάστρια που υποστήριζε πως την προστατεύει ο άγιος και δεν θα κάνει το εμβόλιο.

Στη Ζάκυνθο επικρατεί αναβρασμός για την απόφαση του μητροπολίτη να καθαιρέσει έναν ιερέα και να δώσει προθεσμία σε άλλους 13 για να εμβολιαστούν, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή του Mega, «Live News».

Μιλώντας στην εκπομπή μια πιστή από τη Ζάκυνθο, η οποία δεν έχει εμβολιαστεί, είπε πως «δεν είμαι κατά των εμβολίων, είμαι κατά του συγκεκριμένου εμβολίου και κατά της υποχρεωτικότητας. Είμαστε οι Ζακυνθινοί μεγαλώσαμε με τους ιερείς και είναι κρίμα να μας πετάξει έξω ο Μητροπολίτης. Είναι κρίμα κι αμαρτία. Θα πεθάνουνε, από εγκεφαλικό, από κάτι, δηλαδή αυτό που γίνεται είναι άνω ποταμών» συμπλήρωσε.

«Μπορώ να μην πω στον άγιο μας να προσκυνήσω να μας έχει καλά; Κανένας γιατρός και κανένας επιστήμονας δεν μπορεί να μας κάνει καλά, μόνο ο Άγιός μας κι είμαστε ευλογημένοι που έχουμε το άγιό μας και είναι κρίμα να μην μας αφήσουν να μπούμε και να πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο», προκαλώντας την αντίδραση του Νίκου Ευαγγελάτου.

«Εγώ θα κάνω rapid κάθε μέρα, προκειμένου να είμαι δίπλα στον άγιό μου, αλλά το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ» απάντησε σε ερώτηση του παρουσιαστή.

Στην ερώτηση ποιος την έχει πείσει να μην κάνει το εμβόλιο και πώς έχει διαμορφώσει αυτή την άποψη απάντησε πως «δεν περιμένω να μου πει ο γιατρός κι ο επιστήμονας, εγώ ακούω τον άγιό μας. Προσεύχομαι και είμαι καλά και δόξα τον Θεό».

«Ο Άγιος σας το είπε να μην κάνετε το εμβόλιο», την ρώτησε ο Νίκος Ευαγγελάτος.

«Δεν μου το είπε, προσεύχομαι και είμαι καλά δόξα τον Θεό. Στεναχωριέμαι όχι για εμένα, για τους ιερείς...».

«Μάλιστα, μας το δηλώσατε μας το είπατε, μας είπατε και για την συνομιλία σας με τον άγιο που σας προτρέπει... Ακούστε, ακούστε, ο άγιος είναι ο άγιος. Και σας το λέει ένας άνθρωπος που στο νησί ήρθε το καλοκαίρι και ήρθε να προσκυνήσει. Αρα μιλάμε από την ίδια σκοπιά. Αλλά δεν μιλάει ο Άγιος με την πιστή για να της πει να μην κάνει το εμβόλιο. Κυρία μου... Είναι πολύ κακό κάποιος να επικαλείται τον Θεό και να λέει ότι μου είπε εμένα ο Θεός κι ο άγιος να μην κάνω το εμβόλιο. Συγγνώμη αλλά διαφωνώ κάθετα» απάντησε εμφανώς εκνευρισμένος ο παρουσιαστής του MEGA.

«Δεν μου το είπε ο άγιος, με προστατεύει ο άγιος», αυτό είπα.

«Εμένα από εσάς ποιος με προστατεύει;» συμπλήρωσε σε έντονο ύφος.

«Εμένα ποιος με προστατεύει από εσάς;» απάντησε εκείνη και ο Νίκος Ευαγγελάτος της είπε: «Ο άγιος. Δεν βγαίνει, ευχαριστούμε την κυρία».

«Βεβαίως και γι' αυτό είμαι και καλά», απάντησε η γυναίκα.