Το χωριό της Μεσσηνίας που μπήκε στο Γκίνες για τους περισσότερους πτυχιούχους δεν έχει πλέον σχολείο (vid)

Newsroom
Το χωριό της Μεσσηνίας που μπήκε στο Γκίνες για τους περισσότερους πτυχιούχους δεν έχει πλέον σχολείο (vid)
Το χωριό Κρεμμύδια μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες επειδή είχε τους τους περισσότερους πτυχιούχους, ωστόσο τα πράγματα τα τελευταία χρόνια άλλαξαν.

Ένα μικρό χωριό της Μεσσηνίας, τα Κρεμμύδια, έχει καταφέρει να μπει στο Βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες. Οι κάτοικοί του ασχολούνταν κυρίως με τη γεωργία, ωστόσο αυτό δεν τους εμπόδισε να… μελετήσουν.

Τα Κρεμμύδια το 2000 μπήκαν στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το χωριό με το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων επιστημόνων (περίπου 30%) στο σύνολο των κατοίκων του.

Παρόλα αυτά, πριν από λίγα χρόνια, έκλεισε και το μοναδικό δημοτικό σχολείο που λειτουργούσε παλαιότερα στα Κρεμμύδια, λόγω έλλειψης μαθητών.

Το χωριό Κρεμμύδια είναι χτισμένο σε 322 μέτρα υψόμετρο, 20 χιλιόμετρα περίπου μακριά από την Πύλο, που μαγεύει με την ομορφιά της και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Αποτελεί ένωση τριών παλαιότερων συνοικισμών, το Φουρτζή ή Φρουτζή (από το 1927 Βελανιδιές ή Βελανιδιά), τα Άνω Κρεμμύδια και τα Κάτω Κρεμμύδια, εκ των οποίων ο παλαιότερος οικισμός, το Κρεμμύδι, αναφέρεται τουλάχιστον από την εποχή της Ενετοκρατίας.