Στο τραπέζι νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους: Εξετάζεται το «μοντέλο» των σούπερ μάρκετ και στην εστίαση-ψυχαγωγία (vid)

Newsroom
Στο τραπέζι νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους: Εξετάζεται το «μοντέλο» των σούπερ μάρκετ και στην εστίαση-ψυχαγωγία (vid)
Η Επιτροπή Ειδικών του Υπουργείου Υγείας εξετάζει νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Νέα μέτρα εξετάζει η Επιτροπή Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, με τα κρούσματα να έχουν παγιωθεί τις τελευταίες μέρες πάνω από τα 6.000.

Στις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι και θα εξεταστούν είναι:

  • η επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους
  • η διπλή μάσκα στα ΜΜΜ
  • η επαναφορά της τηλεργασίας για τους ανεμβολίαστους

Τα μέτρα, εφόσον ληφθούν, θα αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.

«Μοντέλο» σούπερ μάρκετ στην εστίαση-ψυχαγωγία

Από κει και πέρα, οι Ειδικοί εξετάζουν για τους ανεμβολίαστους, ένα μοντέλο σούπερ μάρκετ και για την ψυχαγωγία-εστίαση, ώστε να εφαρμοστούν οι κανόνες αποστάσεων. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, αυτές οι προτάσεις έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων σχετικά με την πορεία της πανδημίας, ενώ οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τετάρτη, αν τελικά δοθεί το "πράσινο φως".

Κλιμακωτό ωράριο στο δημόσιο

Επιπρόσθετα, μια πρόταση που είναι και πολύ πιθανή στην εφαρμογή της, είναι αυτή του κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης στο Δημόσιο.
Τονίζεται ότι η εφαρμογή των νέων προτεινόμενων μέτρων, θα αφορά αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.