Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις μετά τις προκλήσεις Ερντογάν (vid)

Newsroom
Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις μετά τις προκλήσεις Ερντογάν (vid)
Συναγερμός σε στεριά και θάλασσα μετά τις προκλήσεις Ερντογάν.

Οι προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχαν ως αποτέλεσμα να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στην οποία αποφασίστηκε να αυξηθούν οι χερσαίες και θαλάσσιες περιπολίες στα σύνορα για την αποτροπή του σχεδίου του Τούρκου προέδρου να ανοίξει την κάνουλα των μεταναστευτικών ροών.

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, αφού αξιολογήθηκαν οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ο οποίος μίλησε για άνοιγμα των συνόρων και προωθήσεις προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα, αποφασίστηκε σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, την αυξημένη ετοιμότητα καθώς και στην άμεση αναφορά περιστατικών από τις Μονάδες της παραμεθορίου που αφορούν σε αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών. Ολα τα ανωτέρω έγιναν σε συντονισμό με τους Αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος / Ελληνικής Ακτοφυλακής.