Κίνητρο: Η... απάντηση για την σειρά του Netflix με τον 14χρονο που σκότωσε την οικογένειά του (vid)

Newsroom
Κίνητρο: Η... απάντηση για την σειρά του Netflix με τον 14χρονο που σκότωσε την οικογένειά του (vid)
Τι μπορεί να οπλίσει το χέρι ενός 14χρονου για να ξυπνήσει μέσα στη νύχτα και να ξεκληρίσει ολόκληρη την οικογένειά του; Μια σοκαριστική υπόθεση από το Ισραήλ, έγινε σειρά true crime στο Netflix και ψάχνει απαντήσεις.

SPOILER ALERT

Η σειρά του Netflix ξετυλίγεται το 1986, όπου ο 14χρονος γιος της οικογένειας Κοέν, θα πάρει στα χέρια του ένα αυτόματο όπλο και ξεκινώντας από τους γονείς του, θα αρχίσει ένα λουτρό αίματος. Λίγα λεπτά αργότερα, θα βρεθεί στον πάνω όροφο για να σκοτώσει και τις δύο μεγαλύτερες αδερφές του. Η αστυνομία που θα φτάσει στο σημείο άμεσα, εκτός από το αποτρόπαιο θέαμα, θα βρει τον νεαρό δράστη στο γειτονικό σπίτι σε γαλήνια κατάσταση να περιγράφει τι συνέβη.

motive

«Εγώ το έκανα γιατί μου το είπε ένα πράσινο τέρας»

Η τραγωδία που συνέβη στο Ειν Κερέμ της Ιερουσαλήμ, μελετήθηκε εις βάθος από αστυνομικούς, ψυχιάτρους και δημοσιογράφους που έψαξαν να βρουν τι ήταν αυτό που έφερε τον γιο της οικογένειας στη θέση του δολοφόνου. Το ήρεμο πρόσωπό του, οι άμεσες απαντήσεις του και μία δόση αλαζονείας, περιέπλεκαν ακόμη περισσότερο την υπόθεση. Μήπως απλά ήταν ο εκτελεστής μίας μεγαλύτερης πλεκτάνης, μήπως παραισθήσεις που τον «τρόμαξαν» έφεραν τη μαζική εκτέλεση; Ή μήπως το σπίτι του δεν ήταν έτσι ακριβώς όπως φαινόταν σε φίλους και γνωστούς που έβλεπαν το πρότυπο της τέλειας οικογένειας;

motive

Ο δικηγόρος του νεαρού που σε όλη τη διάρκεια των τεσσάρων επεισοδίων φαίνεται τουλάχιστον αινιγματικός, αφήνει να εννοηθεί πως αν οι θεατές γνώριζαν το τί εξώθησε το παιδί στη δολοφονία, θα το κατανοούσαν. Θα μάθαιναν λοιπόν το «κίνητρό του» το οποίο θα τους έδινε όλες τις απαντήσεις.

Οι θεωρίες και τα σημαντικά αποσπάσματα

Στα πρώτα επεισόδια της σειράς, ο νεαρός φαίνεται να λέει στους αστυνομικούς πως το ίδιο βράδυ, μαζί με την οικογένειά του είχαν παρακολουθήσει την ταινία ο «Πεταλούδας» που κυκλοφόρησε το 1973 με τον Ντάστιν Χόφμαν και τον Στιβ ΜακΚουιν. Η σύνδεση της σκηνοθεσίας του true crime με την ταινία είναι πολυεπίπεδη.

motive

Χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας θα δει κανείς συχνά εμβόλιμες να κάνουν την εμφάνιση τους για λίγα δευτερόλεπτα.

Η μία από αυτές όμως, πιθανώς κρύβει και τη λύση του μυστηρίου καθώς αφορά τον συγκρατούμενο του Στιβ ΜακΚουίν ο οποίος για να «προειδοποιήσει» τα θύματα τα οποία σκοπεύει να βιάσει, τους δίνει ένα λουλούδι την ώρα που κοιμούνται. Ένα από τους κρατούμενους, με τη βοήθεια του ΜακΚουίν, οργανώνει την αντεπίθεσή τους και σκοτώνουν τον βιαστή μέσα στο αναρρωτήριο.

petaloudas

Η σκηνή αυτή περνάει περισσότερες από πέντε φορές μπροστά από τα μάτια μας στη σειρά του Netflix και παρόλο που δεν αναλύεται ποτέ από τους ειδικούς, προδίδει πως ο νεαρός είχε υποστεί σεξουαλική βία από τους συγγενείς του. Η θεωρία αυτή κερδίζει πόντους καθώς θα έφερνε στο πλευρό του νεαρού την πλειοψηφία των θεατών όπως ανέφερε άλλωστε και ο δικηγόρος του.

Παρόλο που η σειρά δεν κάνει ουδεμία αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση προς το παιδί, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα αποσπάσματα και η ειλικρινής κατάθεση του δικηγόρου, βάζουν σε εφαρμογή τα παραπάνω σενάρια.