Ματαδεπέρα: Στη νέα γειτονιά του Τσάβι μένουν μόνο όσοι έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα στα 200.000 ευρώ

Ματαδεπέρα: Στη νέα γειτονιά του Τσάβι μένουν μόνο όσοι έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα στα 200.000 ευρώ
Ο Τσάβι επέστρεψε στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα, αυτή τη φορά ως προπονητής και θα μείνει ξανά στο σπίτι του στη Ματαδεπέρα, την πιο πλούσια περιοχή ολόκληρης της Ισπανίας.

Ο Tσάβι Ερνάντεθ επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα, έπειτα από 17 χρόνια και 25 τίτλους με 767 εμφανίσεις με τη φανέλα του συλλόγου. Ο 41χρονος προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Καταλανούς μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και την Δευτέρα (8/11) παρουσιάστηκε κι επίσημα από την ομάδα.

Ο γεννημένος στην Τεράσα της Καταλονίας, Τσάβι, μετά από μια εξαετία στο Κατάρ δεν μπορούσε να μείνει άλλο μακριά από την χώρα του, μακριά από το σπίτι του. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Έτσι, μαζί με τη σύζυγό του, Νούρια Κουνιγέρα, αλλά και τα δύο τους παιδιά, επέστρεψαν μόνιμα στην τεράστια έπαυλή τους στη Ματαδεπέρα, περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από τη Βαρκελώνη.

Για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε πως η Ματαδεπέρα από το 2018 έχει κατακτήσει την κορυφή της λίστας με τις πιο ακριβές περιοχές της Ισπανίας. Πρόκειται για μια μικρή πόλη μόλις 10.000 κατοίκων, των οποίων το μέσο ετήσιο εισόδημα ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Είναι χτισμένη στους πρόποδες του Sant Llorenç del Munt, του οποίου η υψηλότερη κορυφή φτάνει τα 1.104 μέτρα. Δεν υπάρχουν εμπορικά κέντρα ή νυχτερινά μαγαζιά, παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα, όπως σχολεία, νοσοκομείο, αστυνομικό τμήμα και ένας σταθμός πυροσβεστικής. Όλη η υπόλοιπη πόλη αποτελείται από επαύλεις, στις οποίες διαμένουν μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας.

H Ματαδεπέρα της Καταλονίας από ψηλά

Εκεί έχει το σπίτι του και ο γνωστός Ισπανός δισεκατομμυριούχος, Μανουέλ Λάο Ερνάντες, καθώς επίσης και οι Ισπανοί celebrities, Πέρε Μας και Πέρε Αρκιγιέ. Παράλληλα, στη Ματαδεπέρα διαμένουν και αρκετοί πολιτικοί, επιχειρηματίες και ηθοποιοί της χώρας.

Όσον αφορά το σπίτι του Τσάβι τώρα, πρόκειται για μια μονοκατοικία με μεγάλο κήπο και πισίνα, ένα σημείο μακριά από τον θόρυβο και τη φασαρία, περιτριγυρισμένη από πυκνή βλάστηση. Σίγουρα, πρόκειται για ένα μέρος στο οποίο ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα θα ηρεμεί και θα ξεκουράζεται, ετοιμάζοντας τα σχέδιά του για το μέλλον των «μπλαουγκράνα».