Τρομάζει η κατάσταση στο Παπανικολάου: «61 άτομα με Covid έφυγαν λόγω έλλειψης κρεβατιών, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ»

Newsroom
Τρομάζει η κατάσταση στο Παπανικολάου: «61 άτομα με Covid έφυγαν λόγω έλλειψης κρεβατιών, διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ»
Απίστευτες αποκαλύψεις από τον διευθυντή της ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη σχετικά με την χθεσινή εφημερία.

Καταστάσεις πολέμου έζησε στην χθεσινή εφημερία το νοσοκομείο Παπανικολάου, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Νίκος Καπραβέλος.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου, περιέγραψε μία τραγική κατάσταση που βίωσε, καθώς το λίγο για τις ανάγκες της κατάστασης, προσωπικό αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τον όγκο των περιστατικών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στην χθεσινή εφημερία που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, εμφανίστηκε 105 περιστατικά Covid-19, όμως από αυτά έγινε εισαγωγή μόλις στα 44. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να διαλέξουν αυτά, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια για να μείνουν. Έτσι, τα υπόλοιπα 61 έφυγαν μόνα τους.

Μάλιστα αποκάλυψε πως υπάρχουν 4 ασθενείς που ειναι διασωληνωμένοι και βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Περιέγραψε οικογενειακές τραγωδίες, με μια γυναίκα 58 ετών να νοσηλεύεται διασωληνωμένη και τον άνδρα της 60 ετών να χάνει τη ζωή του προχθές.

Σήμερα το νοσοκομείο «Παπανικολάου» ανοίγει ακόμη 9 κλίνες εντατικής με πέντε γιατρούς που φθάνουν από την Αθήνα ώστε να αποροφηθούν οι ασθενείς που υπάρχουν διασωληνωμένοι.

Ο κ. Καπραβέλος σχολίασε ότι και 100 κλίνες ΜΕΘ να ανοίξουν είναι τόσο μεγάλος ο ρυθμός των ασθενών που δεν θα φτάνουν. Εξέφρασε την ανησυχία του πως θα φτάσουν στο σημείο να νοσηλεύουν ασθενείς στο παρκινγκ όπως στη Ρουμανία.

Προειδοποίησε ότι αν δεν καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τότε το lockdown θα είναι μονόδρομος και τα νοσοκομεία θα φτάσουν στο σημείο να έχουν ασθενείς στο παρκινγκ όπως η Ρουμανία.

«Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε κι εμείς, θα δείτε, θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο παρκινγκ ασθενείς. Δεν θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία», σημείωσε χαρακτηριστικά.