Αγνοούμενη έφηβη στις ΗΠΑ σώθηκε από απαγωγή, κάνοντας στον πίσω οδηγό τα σήματα κινδύνου που είχε δει στο TikTok

Newsroom
Αγνοούμενη έφηβη στις ΗΠΑ σώθηκε από απαγωγή, κάνοντας στον πίσω οδηγό τα σήματα κινδύνου που είχε δει στο TikTok
Η νεαρή έκανε στον οδηγό του πίσω αυτοκινήτου τα σήματα κινδύνου που είχε δει στο TikTok.

Μπορεί τα social media να έχουν αρκετά αρνητικά στοιχεία, ωστόσο υπάρχουν και κάποια θετικά που μπορεί κάποιος να μάθει και σε αρκετές περιπτώσεις να σωθούν ζωές.

Όπως στην περίπτωση μιας έφηβης στις ΗΠΑ η οποία σώθηκε από τα χέρια ενός 61χρονου αφού έκανε τις χειρονομίες «κινδύνου» που είχε δει στο TikTok για να προειδοποιήσει έναν οδηγό που βρισκόταν κοντά ότι είχε πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, η κοπέλα που ήταν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, έκανε σε διερχόμενο όχημα χειρονομίες που είναι γνωστές στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «TikTok» και σημαίνουν πως κάποιος έχει υποστεί βία στο σπίτι ή ότι χρειάζεται βοήθεια καθώς κινδυνεύει.

Κάποιες από αυτές τις κινήσεις είναι οι παρακάτω:

Όταν ο οδηγός συνειδητοποίησε τι σήμαινε το σήμα του χεριού, ειδοποίησε την αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο Τζέιμς Μπρικ.

Ο σερίφης της κομητείας Laurel John Root εξήγησε πώς κατάφεραν να τον εντοπίσουν αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα είπε: «Ο καταγγέλλων βρισκόταν πίσω από το όχημα και παρατήρησε μια γυναίκα επιβάτη να κάνει κάποιες χειρονομίες. Όταν κατάλαβε τι σημαίνουν μας ειδοποίησε και είπε ότι η κοπέλα φαινόταν να βρίσκεται σε κίνδυνο. Επιπλέον, ο καταγγέλλων σημείωσε ότι το όχημα το οδηγούσε ένας άντρας. Αφού οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο κατάλαβαν πως επρόκειτο για αγνοούμενη ανήλικη, η οποία είχε εξαφανιστεί».

Ο 61χρονος είχε αρπάξει την έφηβη, την είχε στο πίσω μέρος του φορτηγού του και κατηγορήθηκε για βιασμό και απαγωγή ανηλίκου.