Νέα μέτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι παντού από 8.000 αστυνομικούς, έρχεται «μαύρη λίστα» για τους παραβάτες

Newsroom
Νέα μέτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι παντού από 8.000 αστυνομικούς, έρχεται «μαύρη λίστα» για τους παραβάτες
Οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι ακόμα και σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο και θα ξεκινήσουν από το προσεχές Σάββατο (6/11).

Μπαράζ ελέγχων το Σαββατοκύριακο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, για την τήρηση των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, αποφασίστηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στη σύσκεψη σήμερα (3/11) στο Μέγαρο Μαξίμου που συμμετείχαν οι αρμόδιοι υπουργοί και οι επικεφαλείς των ελεγκτικών μηχανισμών, χαρακτηριστικό είναι ότι 8.000 αστυνομικοί, σε 1.900 κλιμάκια θα πραγματοποιούν ελέγχους σε όλη τη χώρα.

Μαζί και στελέχη της Αρχής Διαφάνειας και του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ στην περιφέρεια οι έλεγχοι θα γίνονται από κλιμάκια άλλων περιοχών, ώστε να αποφεύγονται τα «στραβά μάτια» λόγω εντοπιότητας.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, δεν θα είναι απλοί έλεγχοι στους οποίους θα γίνονται συστάσεις. «Αυτό το Σαββατοκύριακο θα πέσουν κεφάλια και θα μπουν λουκέτα, προς παραδειγματισμό» τόνισε ο δημοσιογράφος. Στη σύσκεψη ορίστηκαν τομείς προτεραιοτήτων, όπως η νυχτερινή διασκέδαση, η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και το λιανεμπόριο.

Μάλιστα υπάρχει και μια λίστα με 50 πρώτους στόχους, δηλαδή υπότροπες επιχειρήσεις από το παρελθόν, και βεβαίως θα είναι βαρύς ο πέλεκυς για όσους επιχειρούν να λειτουργήσουν χώρους κλεισμένους με νάιλον ως μικτούς χώρους, στους οποίους δηλαδή θα έχουν πρόσβαση και οι ανεμβολίαστοι.

Έρχεται η «μαύρη λίστα» για τους παραβάτες των μέτρων

Τέλος τις επόμενες μέρες έρχεται και η «μαύρη λίστα», μάλλον από το υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόκειται για πλατφόρμα στην οποία οι παραβάτες θα κατονομάζονται, για να ξέρουν και οι πολίτες αν τηρούν τα μέτρα. Έτσι, εκτός του μεγάλου προστίμου, θα ελλοχεύει πλέον και ο κίνδυνος στιγματισμού.