Γεωργιάδης: «Είναι ίσης ηθικής αξίας ο χώρος του εμπορίου και ο χώρος της λατρείας;» (vid)

Newsroom
Γεωργιάδης: «Είναι ίσης ηθικής αξίας ο χώρος του εμπορίου και ο χώρος της λατρείας;» (vid)
Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα ισχύσουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και σύμφωνα με αυτά οι θα είναι υποχρεωμένοι σε δύο rapid test ή test PRC την εβδομάδα, καλύπτοντας οι ίδιοι το κόστος, για να έχουν πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, χώρους διασκέδασης αλλά και ανοιχτούς χώρους εστίασης. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα μπορούν να εισέλθουν.

Εξαίρεση αποτελούν τα φαρμακεία, τα σουπερμάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και οι χώροι άσκησης του θρησκευτικού δικαιώματος.

«Να σταματήσουν να γκρινιάζουν»

«Το να κάνεις ένα σκανάρισμα το free pass ή το rapid test δεν είναι τίποτα τρομερό, δεν είναι σπουδαία επιβάρυνση», σημείωσε, μιλώντας στο MEGA, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καλώντας μάλιστα τους εμπόρους να σταματήσουν να «γκρινιάζουν».

«Αν θέλουν να έχουμε πάλι γιορτές με click away να μην πάρουμε κανένα μέτρο. Αν δεν το θέλουν, και φαντάζομαι δεν το θέλει κανείς, πρέπει να πάρουμε μέτρα. Λιγότερη γκρίνια και καλύτερη διάθεση».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι στην αρχή που θεσμοθετήθηκε το click away οι έμποροι «έλεγαν ότι θα τους καταστρέψει», τα στοιχεία έδειξαν ότι όλος ο κλάδος του εμπορίου κινήθηκε κανονικά.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα μέτρα, δε θα έχουν καμία επίπτωση στο εμπόριο. Το λιανικό εμπόριο τους τελευταίους μήνες πάει από το καλό στο καλύτερο. Όποιος έμπορος δεν το παραδέχεται, λέει ψέματα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε «καλή διάθεση» από τους καταστηματάρχες.

«Να σταματήσει η γκρίνια. Όλη μέρα δουλεύουμε για να λύσουμε τα προβλήματα. Η περισσότερη γκρίνια βλάπτει περισσότερα το εμπόριο από τα μέτρα αυτά καθαυτά».

«Η εκκλησία δεν εξισώνεται με το εμπόριο»

Μεγάλο πεδίο αντιπαράθεσης σχετικά με τα νέα μέτρα, έχουν αποτελέσει και οι εκκλησίες οι οποίες εξαιρούνται από αυτά.

«Είναι το ίδιο πράγμα η εκκλησία με τον έμπορο; Είναι ίσης ηθικής αξίας ο χώρος του εμπορίου και ο χώρος της λατρείας; Εγώ ο ίδιος δεν το θεωρώ ίδιο. Όπως λέμε ότι δε βάζουμε όρους στα σουπερμάρκετ, έτσι λέμε ότι δε θα τους στερήσουμε και την πνευματική τους τροφή. Απορώ ακόμα που το συζητάμε, εκτός και αν έχουμε γίνει όλοι άπιστοι», υπογράμμισε μεταξύ άλλων κ. Γεωργιάδης.

«Ποια ήταν η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ όταν έκαναν πορεία οι μουσουλμάνοι χωρίς μάσκες; Εισηγείται ο κ. Τσίπρας το ίδιο για τα τζαμιά; Φαντάζεστε την εικόνα να μπαίνει η αστυνομία στην εκκλησία να κάνει έλεγχο;», είπε μεταξύ άλλων.

«Είναι αποτέλεσμα της γνωστής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά του χριστιανισμού και της εκκλησίας και είναι βαθιά υποκριτική. Ο Τσίπρας δεν είναι σοβαρός». Η πίστη είναι εξέχουσα έκφραση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν είναι το ίδιο με την εμπορική δραστηριότητα, δεν μπορεί να γίνεται η εξίσωση, είναι βλάσφημη».

«Όχι» σε νέο lockdown

Κατηγορηματικός ήταν ο κ. Γεωργιάδης στην πιθανότητα ενός νέου καθολικού lockdown.

«Τα μέτρα λαμβάνονται για να βάλουμε φρένο στην εξάπλωση της πανδημίας. Το μέιζον είναι να καταλάβουμε ότι αν περάσουμε το 90% των εμβολιασμών, η πανδημία τελειώνει», τόνισε, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο για νέο καθολικό lockdown.