Συναγερμός στην Αυστραλία για το Squid Game: Τρία παιδιά νοσηλεύονται με εγκαύματα (vid)

Newsroom
Συναγερμός στην Αυστραλία για το Squid Game: Τρία παιδιά νοσηλεύονται με εγκαύματα (vid)
Οι γονείς στην Αυστραλία έχουν προειδοποιηθεί για το Squid Game μετά τον τραυματισμό και τη νοσηλεία τριών παιδιών.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται τρία παιδιά στην Αυστραλία, στην προσπάθειά τους να μιμηθούν τις δοκιμασίες του Squid Game. Οι γονείς έχουν προειδοποιηθεί καθώς η επιρροή της δημοφιλούς σειράς του Netflix πάνω στα παιδιά είναι μεγάλη.

Στη σειρά με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του Netflix, οι πρωταγωνιστές καλούνται να περάσουν μια δοκιμασία έξι παιδικών παιχνιδιών για να πάρουν ένα χρηματικό έπαθλο. Όποιος αποτυγχάνει, πεθαίνει.

Τα σχολεία σε όλο τον κόσμο έχουν προειδοποιήσει τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τη σειρά, καθώς έχουν παρατηρηθεί πολλές περιπτώσεις στις οποίες ανήλικοι μιμήθηκαν τα παιχνίδια της σειράς. Κάτι που έχει προκαλέσει τραυματισμούς και νοσηλείες.

Στην Αυστραλία καταγράφηκαν τρία περιστατικά με παιδιά που προσπάθησαν να φτιάξουν το γλειφιτζούρι που είδαμε στη δεύτερη δοκιμασία της σειράς. Παρότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν εμπεριέχει κίνδυνο για κάποιο τραυματισμό, η προετοιμασία του γλειφιτζουριού ήταν αυτή που προκάλεσε τα ατυχήματα.

Ένας 14χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα τρίτου βαθμού προσπαθώντας να λιώσει τη ζάχαρη σε ένα κυπελλάκι που το έβαλε σε φούρνο μικροκυμάτων. «Έχει κάψει το χέρι του από την καυτή ζάχαρη και το λιωμένο πλαστικό, καθώς και το πόδι του από το γόνατο μέχρι την κνήμη», είπε η μητέρα του.

Μάλιστα, η γυναίκα πρόσθεσε ότι το χέρι του γιου της θα θρέψει, αλλά για το πόδι του ίσως να χρειαστούν δερματικά μοσχεύματα. «Η λιωμένη ζάχαρη είναι περισσότερο ζεστή από το βραστό νερό και προκαλεί βαθιά εγκαύματα, αρκετά επικίνδυνα», είπε γιατρός επικεφαλής σε περιστατικά εγκαυμάτων, που ανέφερε τρία περιστατικά σε Σίδνεϊ, Μελβούρνη και Περθ.