Σκότωσαν θηλυκό κρι κρι κοντά στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς

Newsroom
Σκότωσαν θηλυκό κρι κρι κοντά στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς
Άγνωστοι δράστες σκότωσαν ένα θηλυκό κρητικό αίγαγρο στη διάρκεια της νύχτας.

Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα θηλυκό κρι κρι μέσα στον Εθνικό Δρυμό στο Ξυλόσκαλο Ομαλού κοντά στο φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το zarpanews.gr, το Σάββατο 30 Οκτώβριου και ώρα 23.55 ο δασοφύλακας του φυλακίου στο Ξυλόσκαλο Ομαλού άκουσε πυροβολισμό πάνω από το δασικό φυλάκιο. Άμεσα κινητοποιήθηκε και διαπίστωσε ότι δυο άτομα με φακούς βρισκόταν πλησίον του φυλακίου αλλά με τις ενέργειες του δασοφύλακα τραπήκαν σε φυγή με ιδιωτικό όχημα.

Δυστυχώς σε έλεγχο που έκανε ο δασοφύλακας αντίκρισε ένα αποτρόπαιο θέαμα, ένα θηλυκό Κρητικό Αίγαγρο (κρι κρι) σκοτωμένο εντός του Εθνικού Δρυμού.

Όπως τονίζει η Διεύθυνση Δασών Χανίων πρόκειται για πράξη νυχτερινής ανανδρίας από δειλούς που θεωρούν «μαγκιά» την θήρευση απαγορευμένων και αυστηρά προστατευόμενων ζώων, ζώων που για την προστασία αυτών κηρύχτηκε η ευρύτερη περιοχή Εθνικός Δρυμός προσφέροντας σε όλη την κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών.

Πράξη άνανδρη που επαναλαμβάνεται μετά από δέκα έτη καθώς το 2011 βρέθηκαν τέσσερις σκοτωμένοι Αίγαγροι εντός του Εθνικού Δρυμού.

Η Δ/νση Δασών Χανίων θα προβεί σε πρωτόκολλο μήνυσης και ενημερώνει τους Χανιώτες ότι βρίσκεται εδώ για την προστασία του δασικού και θηραματικού πλούτου του νομού.