Βίντεο ντοκουμέντο: Άγρια επίθεση φασιστών σε μετανάστες στην Κοκκινιά

Newsroom
Βίντεο ντοκουμέντο: Άγρια επίθεση φασιστών σε μετανάστες στην Κοκκινιά
Άγρια επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα στην Κοκκινιά.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από επίθεση σε σπίτι μεταναστών στην Κοκκινιά, οι οποίοι κρύφτηκαν έντρομοι στην ταράτσα έφερε στο φως το MEGA.

Όπως φαίνεται από το βίντεο, μια ομάδα νεαρών προσπαθούν να σπάσουν την εξώπορτα σε σπίτι στην Κοκκινιά, όπου βρήκαν καταφύγιο οι μετανάστες. Ο ένας πετάει πέτρες και ο άλλος χτυπάει το παράθυρο βρίζοντας.

Λίγη ώρα νωρίτερα οι δύο μετανάστες μαζί με ένα συμπατριώτη τους από το Πακιστάν είχαν δεχτεί άγρια επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα στην πλατεία Αγίας Σωτήρας στη Κοκκινιά, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διένεξη.

«Με χτυπήσαν πολύ, βαρούσαν εμένα, δίνουνε μπουνιά, σα να παίζουνε μποξ. Ρίχνουνε μπουνιά και έριξαν κάτω και μετά δίνουνε πόδια» σημείωσε το θύμα της ρατσιστικής επίθεσης.

«Μιλάμε για επίθεση συγκροτημένη, 15 άτομα, συντεταγμένα πιάσανε τον Αλί τον έσερναν και φαίνονται τα αίματα στο δρόμο» τόνισε από την πλευρά του ο συντονιστής του ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου.

«Με χτύπησαν και με ένα μπουκάλι μπύρας. Ήρθε και με πήρε ασθενοφόρο, με πήγαν στο νοσοκομείο και έκανα εφτά ράμματα, ήμουν γεμάτος αίματα», συμπλήρωσε ο Αλί.

Οι δύο από τους τρεις μετανάστες κατάφεραν να ξεφύγουν από τους νεαρούς που καταγγέλλονται για ρατσιστική επίθεση και έτρεξαν σε απόσταση 100 μέτρων από την πλατεία Σωτήρας σε ένα σπίτι για να βρουν καταφύγιο.

«Υπάρχουν οι πέτρες με τις οποίες έχουν σπάσει τα τζάμια του σπιτιού, το πιθανότερο είναι ότι υπάρχουν αποτυπώματα, δεν είναι άγνωστοι στη γειτονία» πρόσθεσε ο δικηγόρος των θυμάτων της επίθεσης Δημήτρης Ζώτος.

Οι τρεις μετανάστες από το Πακιστάν θα υποβάλλουν μήνυση κατ’ αγνώστων.