Ρώσος ντύθηκε γιατρός και έμεινε τρεις ημέρες σε νοσοκομείο για να φροντίσει την άρρωστη γιαγιά του

Newsroom
Ρώσος ντύθηκε γιατρός και έμεινε τρεις ημέρες σε νοσοκομείο για να φροντίσει την άρρωστη γιαγιά του
Κατάφερε να τους ξεγελάσει όλους για να είναι δίπλα στη γιαγιά του που νοσηλεύεται με κορονοϊό.

Ανησυχώντας ότι το προσωπικό του νοσοκομείου παραμελούσε τη γιαγιά του σε μια πτέρυγα για ασθενείς με Covid-19, ένας Ρώσος μπήκε κρυφά στην κλινική αυτή, στη Σιβηρία και ντυμένος γιατρός, την φρόντισε ο ίδιος.

Ο Σεργκέι που απέφυγε να αποκαλύψει το επώνυμό του, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Rain TV ότι φόρεσε την προστατευτική στολή και μπήκε στην πτέρυγα του νοσοκομείου, στην πόλη Τομσκ. Επί τρεις ημέρες φρόντιζε τη γιαγιά του, δίνοντάς της φαγητό και τα χάπια της, ενώ της άλλαζε επίσης τους επιδέσμους και τις πάνες ακράτειας.

Ο άνδρας αυτός έστειλε μάλιστα στο πρακτορείο Reuters ένα βίντεο όπου, όπως υποστηρίζει, εικονίζεται ο ίδιος την ώρα που φροντίζει την ηλικιωμένη γιαγιά του στο νοσοκομείο. Το πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τη γνησιότητα των πλάνων.

Οι τοπικές αρχές του Τομσκ, μιας πόλης που απέχει 3.000 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, είπαν ότι ερευνούν το θέμα. Η αναπληρώτρια κυβερνήτρια του Τομσκ, Αλιόνα Λέφκο, είπε ότι συγκροτήθηκε μια επιτροπή για να ερευνήσει την υπόθεση. «Τώρα βρίσκονται στη μονάδα και είναι σε εξέλιξη η επιθεώρηση», είπε.

Η καταγγελία στο Rain TV έγινε σε μια περίοδο που τα ρωσικά νοσοκομεία αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα των λοιμώξεων. Σήμερα οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν 1.163 θανάτους από Covid-19 και, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων, κρίθηκε αναγκαίο να επιβληθούν και πάλι κατά τόπους μέτρα.