Ρωγμές στο κτίριο της Βουλής: «Δεν έγινε μελέτη για το υπόγειο γκαράζ» (vid)

Newsroom
Ρωγμές στο κτίριο της Βουλής: «Δεν έγινε μελέτη για το υπόγειο γκαράζ» (vid)
Σύμφωνα με σχετική μελέτη, εντοπίστηκαν 10 ρηγματώσεις στο εσωτερικό της Βουλής, άλλη μία στην κύρια είσοδο πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, λόγω της κατασκευής του υπόγειου γκαράζ.

Για το «καμπανάκι» που έκρουσε αναφορικά με τις ρηγματώσεις που εντοπίστηκαν στο κτίριο της Βουλής, μίλησε ο ομότιμος Καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας στο ΕΜΠ, Παναγιώτης Καρύδης, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

«Δεν είπα εγώ ότι είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα. Απλά ότι υπάρχουν κάποια ρήγματα τα οποία πρέπει και οφείλουν να δουν την βαρύτητά τους, με το δεδομένο επιπλέον ότι είχε υποχρέωση και πολύ καλά έκανε, η διοίκηση της Βουλής να εξετάσει το κτίριο. Βγήκαν κάποια θεματάκια. Αυτά πρέπει όπως σε κάθε παλιό κτίριο, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο σημαντικό, να γίνει περαιτέρω εξέταση...», ανέφερε αρχικά.

«Δεν θα έπρεπε να έχει γίνει μια μελέτη, πριν να φτιαχτεί το υπόγειο γκαράζ, γιατί αυτό το υπόγειο γκαράζ ενδεχομένως να δημιούργησε τις ρηγματώσεις», ρώτησε ο Γιώργος Παπαδάκης.

«Δεν έχετε άδικο. Έτσι είναι. Και όχι μόνο αυτό αλλά καθ' οδόν, δημιουργούνται διάφορα προβλήματα με την κατασκευή. Π.χ. στο γκαράζ είναι ένας διάδρομος πολύ μακρύς, πολλά μέτρα, όπου αναπτύσσεται μια ταχύτητα και δημιουργούνται ταλαντώσεις. Δεύτερον, από την εκσκαφή που έγινε και το μπάζωμα ενδεχομένως μεταξύ του ενός κτιρίου της μιας κατασκευής και της άλλης, φαίνεται ότι έκατσε ή ότι... διάφορα τεχνικά θέματα τα οποία πρέπει όπως σε όλα τα κτίρια, μα σε όλα να τα κοιτάμε και να τα προσέχουμε..», συμπλήρωσε.