Ένας 57χρονος στον Βόλο έβγαλε πιστόλι επειδή του είπαν να χαμηλώσει τη μουσική, έλεγε πως είναι συνταγματάρχης

Newsroom
Ένας 57χρονος στον Βόλο έβγαλε πιστόλι επειδή του είπαν να χαμηλώσει τη μουσική, έλεγε πως είναι συνταγματάρχης
Ο 57χρονος έλεγε πως είναι συνταγματάρχης του Στρατού. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, ερήμην.

Το επεισόδιο που είχε γίνει στις 5 Ιουλίου 2021 στο λιμάνι Νέας Αγχιάλου, με «πρωταγωνιστή» έναν 57χρονο που απείλησε περαστικούς με πιστόλι, γιατί του ζήτησαν να χαμηλώσει τη μουσική του καμπριολέ αυτοκινήτου του, «ζωντάνεψε» στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Κατηγορούμενος ήταν ένας 57χρονος, με ένα χέρι, που είχε έρθει για διακοπές στην περιοχή με μια γυναίκα ουκρανικής καταγωγής, ενώ είχε πιεί πήγε στο λιμανάκι της Ν. Αγχιάλου με το κάμπριο αυτοκίνητό του και έπαιζε μουσική στη διαπασών. Όταν κόσμος που βρισκόταν στο σημείο του είπε να τη χαμηλώσει, τους απειλούσε με πιστόλι, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Τελικά, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, ο 57χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και ένα μαχαίρι 20 εκ. με μήκος λάμας 9,5 εκ. Ο άνδρας βρίσκονταν σε προφανή κατάσταση μέθης, αλλά αρνήθηκε να γίνει έλεγχος αλκοτέστ και τεκμαίρεται ότι έχει 1,10 mg/dL.

Κατά του κατηγορούμενου, που δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο, είχε ασκηθεί δίωξη για παράνομη οπλοφορία (πιστολιού κρότου και μαχαιριού) κατ’ εξακολούθηση, απειλή και οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας που κατέθεσε μήνυση σε βάρος του, ο 57χρονος του είπε ότι είναι συνταγματάρχης του Στρατού. Τελικά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών, ερήμην.