Πώς ανακάλυψε η Ντόρα Μπακογιάννη ότι πάσχει από πολλαπλό μυέλωμα

Newsroom
Πώς ανακάλυψε η Ντόρα Μπακογιάννη ότι πάσχει από πολλαπλό μυέλωμα
Σε εξετάσεις ρουτίνας μετά την επέμβαση στο γόνατο ανακάλυψε η Ντόρα Μπακογιάννη το πρόβλημα της υγείας της.

Η Ντόρα Μπακογιάννη γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού της στο Facebook ότι διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα, μια μορφή καρκίνου.

Μάλιστα ανέφερε πως νιώθει αποφασισμένη για την νίκη και βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία.

Πώς ανακάλυψε ότι πάσχει από το πολλαπλό μυέλωμα

Το πρόβλημα υγείας της εντοπίστηκε σε έναν από τους συχνούς αιματολογικούς ελέγχους που κάνει, στο πλαίσιο παρακολούθησης της μετεγχειρητικής πορείας της, μετά την επέμβαση στο γόνατο στην οποία υποβλήθηκε, σύμφωνα με το thetoc.gr.

Σε έναν από τους ελέγχους αυτούς, ορισμένες από τις τιμές ήταν εκτός των φυσιολογικών ορίων.
Μετά από λεπτομερέστερες εξετάσεις, διαγνώστηκε το πολλαπλό μυέλωμα, στο αρχικό στάδιο, κάτι που είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο πρύτανης Θάνος Δημόπουλος είναι ο γιατρός της

Την κατάσταση της υγείας παρακολουθεί ο καθηγητής αιματολογίας-Ογκολογίας και πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θανάσης Δημόπουλος.

Σημειώνεται ότι κ. Δημόπουλος είναι από τους σημαντικότερους γιατρούς-μελετητές που με τις δράσεις του έχει οδηγήσει στην καθιέρωση πολλών φαρμάκων για το πολλαπλό μυέλωμα, πρωτοστατώντας στις κλινικές μελέτες που οδήγησαν σε έγκριση των περισσοτέρων νέων φαρμάκων και συνδυασμών τους για τη θεραπεία του μυελώματος.

Πρόσφατα, τον περασμένο Ιούλιο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την έγκριση φαρμάκου για το πολλαπλό μυέλωμα στη μελέτη του οποίου ήταν επικεφαλής Έλληνες ερευνητές υπό τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θάνο Δημόπουλο.