Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Χάθηκε στην ομίχλη η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, πολλά προβλήματα στη Β. Ελλάδα (vids)

Newsroom
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Χάθηκε στην ομίχλη η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, πολλά προβλήματα στη Β. Ελλάδα (vids)
Προβλήματα έχει δημιουργήσει η έντονη βροχόπτωση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Προβλήματα προκάλεσε στο οδικό δίκτυο σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία η κακοκαιρία «Μπάλλος». Η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης-Μουδανιών από το ύψος του Κάτω Σχολαρίου χάθηκε στην ομίχλη για να τη διαδεχθεί μετά ισχυρή βροχόπτωση.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, το πρόβλημα εντοπίστηκε μέχρι την περιοχή της Καρδίας και μετά υποχώρησε με την ορατότητα να βελτιώνεται στη συνέχεια.

Λίγο νωρίτερα τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρειάστηκαν τέσσερα άτομα στο Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά στην Θεσσαλονίκη, για να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους, τα οποία έχουν πλημμυρίσει.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πυροσβεστική δέχθηκε 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία μετά από υπερχείλιση ρέματος.

Στον απεγκλωβισμό δύο ατόμων που εγκλωβίστηκαν σε αποθήκη στην περιοχή Φαρμακέικα στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν συνεργεία του δήμου Θέρμης. Για τον απεγκλωβισμό των δύο ατόμων που εκείνη την ώρα εργαζόταν στην αποθήκη, επιστρατεύτηκε ειδικό υπερυψωμένο όχημα του δήμου Θέρμης, το οποίο και τους μετέφερε σε ασφαλές σημείο. Τα δύο άτομα που εγκλωβίστηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού Ανθεμούντα, είναι καλά στην υγεία τους.

Πολλά προβλήματα και στη Χαλκιδική, καθώς υπερχείλισε το ρέμα που διασχίζει την Ολυμπιάδα στον Δήμο Αριστοτέλη, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. «Δυστυχώς, δεν άντεξε και έσπασε το ρέμα που περνάει μέσα από το χωριό σε τρία σημεία, υπερχείλισε, και δημιουργήθηκε ένα ρέμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κάποια σπίτια στην Ολυμπιάδα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας, Γιάννης Πετράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, κάποιες κατοικίες πλημμύρισαν, ενώ χρειάστηκε να απομακρυνθεί σε ασφαλές σημείο κι ένας 55χρονος, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο σπίτι του από τη μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

«Χρειάστηκε ένας 55χρονος άνδρας να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, καθώς δεν μπορούσε να φύγει από την εξοχική κατοικία του, με τη στάθμη του νερού στο συγκεκριμένο σημείο να ξεπερνά το μισό μέτρο», εξήγησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας.

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Πέτροβιτς. Εν όψει της προβλεπόμενης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επιδείνωσης του καιρού από απόψε στην περιοχή της Θράκης, η Π.Ε. Έβρου αλλά και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες ιδίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα, φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Ως εκ τούτου συνιστάται οι πολίτες:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων
  • Να αποφεύγουν εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζή ή με όχημα κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, καθώς και για αρκετές ώρες μετά την εκδήλωσή τους.