Καλλιάνος για κακοκαιρία: «Σε 8 ώρες στην Αθήνα έπεσε ο μισός όγκος νερού απ' όσο όλο το χρόνο, από τις πιο έντονες της 5ετίας» (vid)

Newsroom
Καλλιάνος για κακοκαιρία: «Σε 8 ώρες στην Αθήνα έπεσε ο μισός όγκος νερού απ' όσο όλο το χρόνο, από τις πιο έντονες της 5ετίας» (vid)
Έντονα είναι τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία «Μπάλλος», που πλήττει σχεδόν όλη τη χώρα και αναμένεται να συνεχιστεί έως και αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

H κακοκαιρία «Μπάλλος» πλήττει τη χώρα μας και έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα από τις βροχοπτώσεις.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλιάνος, σε ανάρτησή του στο facebook, εξήγησε το μέγεθος της κακοκαιρίας, αναφέροντας πως αποδεικνύεται μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων 5 ετών.

Παράλληλα συμπλήρωσε πως, στην Αθήνα μέσα σε 8 ώρες, έχει πέσει ήδη σχεδόν ο μισός όγκος νερού που πέφτει όλο το χρόνο στην πόλη.

Η ανάρτησή του

«Η κακοκαιρία «Μπάλλος» αποδεικνύεται μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων 5 ετών. Το αίτιο είναι ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο μας προσέγγισε από τα Δυτικά και που απέκτησε ιδιαίτερη δυναμική λόγω του ότι ακόμη οι θάλασσες γύρω από την Ελλάδα είναι θερμές. Οι νεφώσεις δηλαδή που μας προσέγγισαν από τα δυτικά (Ιόνιο), λόγω των θερμών θαλασσών που μας περικλείουν, εμπλουτίστηκαν με τεράστια ποσά υγρασίας, και έτσι, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό στροβιλιζόταν γύρω από τον εαυτό του, εναπόθεσαν τα τεράστια αυτά πόσα υγρασίας με τη μορφή ακραίων κατά περιόδους βροχοπτώσεων και έντονων καταιγίδων. Στην Αθήνα για παράδειγμα, μέσα σε 8 ώρες, έχει πέσει ήδη σχεδόν ο μισός όγκος νερού που πέφτει όλο το χρόνο στην πόλη. Αυτό είναι εντυπωσιακό ως προς τη στατιστική αλλά ταυτόχρονα και πολύ επικίνδυνο».