Απίστευτες εικόνες μέσα από το πλημμυρισμένο σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Βγάλαμε στην πλάτη τα παιδιά του νηπιαγωγείου» (vid)

Newsroom
Απίστευτες εικόνες μέσα από το πλημμυρισμένο σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Βγάλαμε στην πλάτη τα παιδιά του νηπιαγωγείου» (vid)
Τριτοκοσμικές είναι οι εικόνες από σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου οι μαθητές προσπαθούσαν να βγουν έξω κάνοντας γέφυρα με θρανία.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έφερε προβλήματα και σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Όπως για παράδειγμα στο σχολικό συγκρότημα στη Νέα Φιλαδέλφεια όταν τα ορμητικά νερά πλημμύρισαν τις τάξεις αλλά και το εσωτερικό ολόκληρου του κτιρίου με πυροσβέστες και δασκάλους να προσπαθούν να βοηθήσουν.

Όπως είπαν οι ίδιοι οι δάσκαλοι πήραν τα μικρά παιδιά του δημοτικού αγκαλιά ώστε να τα απομακρύνουν με ασφάλεια, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά του γυμνασίου έφτιαξαν αυτοσχέδια γέφυρα ενώνοντας θρανία και καρέκλες για να βγουν από το πλημμυρισμένο σχολείο, κινδυνεύοντας να γλιστρήσουν.

Δάσκαλοι και καθηγητές έχουν σχηματίσει μια ανθρώπινη αλυσίδα και μεταφέρουν αγκαλιά τα παιδιά του 1ου νηπιαγωγείου Νέας Φιλαδέλφειας σε ασφαλές σημείο στο κτίριο του 2ου δημοτικού, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

Οι γονείς έντρομοι πήγαν να παραλάβουν τα παιδιά τους. Όπως φαίνεται στο βίντεο που μεταδόθηκε σε ρεπορτάζ του Star, τα παιδάκια του νηπιαγωγείου τρομαγμένα αγκάλιαζαν τους δασκάλους που προσπαθούσαν να τα απομακρύνουν με ασφάλεια.

Οι εικόνες μέσα από το σχολείο προκαλούν σοκ. Τα μεγαλύτερα παιδιά του δημοτικού περπατούν σιγά, για να μην γλιστρήσουν και να βγουν από το κτίριο. Οι αίθουσες έχουν πλημμυρίσει όλες.

«Προσπαθούσαμε να σώσουμε τα παιδιά, ερχόταν ποτάμι. Τα ανεβάσαμε στον πάνω όροφο», λέει μια δασκάλα. Μάλιστα η εκπαιδευτικός φώναζε τα ονόματα των παιδιών με ντουντούκα, ώστε να τα παραλάβουν με ασφάλεια.

«Θα πρέπει κάποια στιγμή πέρα από το να ελέγχουμε καθηγητές ή να βάζουμε νόμους άσχετους, να κοιτάξουμε και τα κτίρια», αναφέρει μια μητέρα.

«Βγάλαμε στην πλάτη τα παιδιά του νηπιαγωγείου, γιατί φοβηθήκαμε. Αν μπει το νερό στο νηπιαγωγείο δεν υπάρχει άλλη έξοδος. Ζητάω εδώ και πολύ καιρό καθαρισμό των φρεατίων», ανέφερε ένας εκπαιδευτικός.

«Οι υπηρεσίες έχουν λάβει εντολή από εμένα τουλάχιστον 3-4 μέρες πριν, για να καθαριστούν όλα τα φρεάτια. Επισημαίνω το γεγονός του τεράστιου υδάτινου όγκου που είχε να κάνει εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή και την κατωφέρεια του εδάφους», ανέφερε ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος.