Αποσύρεται από τους Smash Mouth ο τραγουδιστής τους μετά την χαοτική συναυλία (vids)

Newsroom
Αποσύρεται από τους Smash Mouth ο τραγουδιστής τους μετά την χαοτική συναυλία (vids)
O Steve Harwell αποσύρεται λόγω ιατρικών προβλημάτων από τους Smash Mouth μετά την επεισοδιακή συναυλία.

Ο τραγουδιστής των Smash Mouth, Steve Harwell εγκατέλειψε το συγκρότημα λόγω μακροχρόνιων ιατρικών προβλημάτων, έπειτα από όσα συνέβησαν σε μια επεισοδιακή συναυλία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο 54χρονος τραγουδιστής ανακοίνωσε το τέλος από το συγκρότημα, το οποίο ίδρυσε το 1994. Η ανακοίνωση ήρθε μετά την δημοσίευση του βίντεο μιας συναυλία της ροκ μπάντας στη Νέα Υόρκη, όπου ο Harwell πίνει ένα κουτάκι μπύρα, βρίζει το πλήθος και κάνει έναν ναζιστικό χαιρετισμό.

«Ο Steve αντιμετωπίζει μακροχρόνια ιατρικά θέματα τα τελευταία οκτώ χρόνια και κατά την τελευταία του παράσταση, υπέστη πολλά συμπτώματα που σχετίζονται άμεσα με την τρέχουσα κατάστασή της υγείας του», δήλωσε εκπρόσωπος του συγκροτήματος.

«Από σήμερα ο Steve θα αποσυρθεί από τους Smash Mouth για να επικεντρωθεί στην σωματική και ψυχική του υγεία. Παρά τις προσπάθειες να αντιμετωπίσει τις ασθένειές του, είναι λυπημένος που αναγκάζεται να αφήσει αυτό που αγαπά περισσότερο να κάνει», συμπληρώνει.

Ο Harwell διαγνώστηκε με καρδιομυοπάθεια πριν από οκτώ χρόνια ενώ υπέστη καρδιακή ανεπάρκεια και οξεία εγκεφαλοπάθεια, τα οποία επηρεάζουν τις κινητικές λειτουργίες και την ομιλία.

«Από μικρός ονειρευόμουν να γίνω ροκ σταρ, να παίζω σε μεγάλες αρένες και είχα την τύχη να ζήσω αυτό το όνειρο. Όσο για τα άλλα μέλη της μπάντας, ήταν τιμή μου να παίζω σας όλα αυτά τα χρόνια και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιους άλλους με τους οποίους θα έκανα αυτό το άγριο ταξίδι.

Στους πιστούς και καταπληκτικούς οπαδούς μας, τους ευχαριστώ, όλα αυτά τα πέτυχα χάρη σε σας. Προσπάθησα πολύ να αντιμετωπίσω τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας και να παίξω μπροστά σας για τελευταία φορά, αλλά δεν μπόρεσα. Είμαι τόσο ευγνώμων σε καθέναν από σας που βοηθήσατε τους Smash Mouth να πουλήσουν πάνω από 10 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, να μας βάλουν στην κορυφή των ραδιοφωνικών τσαρτς. Ανυπομονώ να δω τι θα κάνουν οι Smash Mouth στη συνέχεια και να γίνω ένας από τους νεότερους θαυμαστές του συγκροτήματος», δήλωσε ο Steve Harwell.