Αστυνομικοί έσωσαν 27χρονο πριν την αυτοκτονία, στον Αερολιμένα Αθηνών

Newsroom
Αστυνομικοί έσωσαν 27χρονο πριν την αυτοκτονία, στον Αερολιμένα Αθηνών
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών έσωσαν έναν άνδρα, ο οποίος ήθελε να αυτοκτονήσει. Ο 27χρονος βρισκόταν στην ταράτσα του κτιρίου των αναχωρήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, είχε περάσει τα κάγκελα και ετοιμαζόταν να πέσει στο κενό.

Οι αστυνομικοί κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και άμεσα επενέβησαν στο περιστατικό, προσέγγισαν τον νεαρό και τον ακινητοποίησαν.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση σύμφωνα με το notia.gr και αναφέρει:

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, συγχαίρει τους συναδέλφους του Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών για την άμεση επέμβασή τους, σώζοντας έναν συνάνθρωπό μας από βέβαιο θάνατο.

Ειδικότερα, οι εν λόγω συνάδελφοι μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 10/10/2021, αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός νεαρού ατόμου το οποίο βρισκόταν στην ταράτσα του κτιρίου των αναχωρήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ο νεαρός είχε περάσει τα κάγκελα και ήταν έτοιμος να προβεί στο απονενοημένο. Οι συνάδελφοί μας κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και άμεσα επενέβησαν στο περιστατικό με επαγγελματισμό, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Προσέγγισαν τον νεαρό και με περίτεχνες κινήσεις τον ακινητοποίησαν. Άξιο μνείας είναι το γεγονός πως, ο εν δυνάμει αυτόχειρας αντιστεκόταν και προσπαθούσε να πέσει στο κενό.

Ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας, είκοσι επτά (27) ετών Βουλγαρικής καταγωγής, εκμυστηρεύτηκε στους συναδέλφους πως πάσχει από κατάθλιψη και ήθελε να πεθάνει.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα διατάσσοντας τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο.

Οι συνάδελφοι του Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών, επέδειξαν ζήλο και αυταπάρνηση, καταφέρνοντας να σώσουν έναν συνάνθρωπό μας από βέβαιο θάνατο. Τους ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια για αυτήν την καίρια συμβολή τους».