Αθάνατη Ελλάδα: «Σωματείο Ταλαιπωρημένων Συζύγων» για την κρεβατομουρμούρα και τις πεθερές!

Newsroom
Αθάνατη Ελλάδα: «Σωματείο Ταλαιπωρημένων Συζύγων» για την κρεβατομουρμούρα και τις πεθερές!
Σαν σήμερα το 1970, είκοσι Αθηναίοι κατέθεσαν αίτημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την αναγνώριση του «Σωματείου Ταλαιπωρημένων Συζύγων».

Προκαλεί γέλιο, αλλά έχει συμβεί στην πραγματικότητα… «Ταλαιπωρημένοι σύζυγοι», πίσω στο 1970, είχαν κάνει μία προσπάθεια συσπείρωσης, ενημέρωσης και αντίδρασης για τον πόλεμο νεύρων από τις συζύγους τους, την κρεβατομουρμούρα και τις… πεθερές στον γάμο.

Μιλάμε για μια Ελλάδα σε διαφορετικές εποχές και φυσικά μία κίνηση cult. Μπορεί να αγγίζει τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, αλλά έχει περάσει στα κατάστιχα της ιστορίας.

Αίτημα στο πρωτοδικείο

Ήταν 12 Οκτωβρίου λοιπόν, μια μέρα σαν τη σημερινή, όταν είκοσι νοματαίοι κατέθεσαν αίτημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την αναγνώριση της σωματειακής της υπόστασης ως «Σωματείο ταλαιπωρημένων Συζύγων».

Τα αιτήματά τους

Τι ήθελαν οι εν λόγω κύριοι; Όπως ανέφεραν στη σχετική επιστολή τους, σκοπός τους ήταν μετά την νομική αναγνώριση, να προβούν σε μια πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και συσπείρωσης όλων των «δυστυχισμένων παντρεμένων εν Ελλάδι» και να ζητήσουν την ποινικοποίηση της...

  • γυναικείας γκρίνιας
  • λεκτικής επίθεσης
  • πόλεμου νεύρων
  • κρεβατομουρμούρας
  • παρέμβασης των πεθερών στον γάμο

Αντίδραση από την Αρχιεπισκοπή

Φυσικά, η κίνηση αυτή, αφού προκάλεσε αρκετό γέλιο, απορρίφθηκε ως ελλιπής. Θέση πήρε και η Αρχιεπισκοπή με τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, αναφέροντας πως «τέτοιες κινήσεις κλονίζουν τα θεμέλια του γάμου και της οικογένειας» ενώ κάλεσε την ελληνική δικαιοσύνη να «αναλάβει τις ευθύνες της».