Ξεχάστε Μπέζος και Μπράνσον: Ταξίδι στο διάστημα με «μπαλόνι» και τιμή έκπληξη

Newsroom
 Ξεχάστε Μπέζος και Μπράνσον: Ταξίδι στο διάστημα με «μπαλόνι» και τιμή έκπληξη
Το World View ξεκινάει πτήσεις το 2024 με φιλικό στο περιβάλλον «μπαλόνι» και τιμή 9 φορές κάτω από τις υπάρχουσες.

Κάποτε, όταν οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τις πρώτες αποστολές του «Απόλλων» και η Ρωσία εκτόξευσε τους δικούς της κοσμοναύτες στο φεγγάρι, ο κόσμος είχε εμμονή με το διάστημα. Πάνω από 50 χρόνια από εκείνες τις στιγμές που καθήλωσαν, επανήλθε στο προσκήνιο το ταξίδι στο διάστημα, καθώς οι πλούσιοι και ισχυροί του κόσμου πάνε να το κάνουν… μόδα.

Βέβαια, ένα ταξίδι στο διάστημα παραμένει οικονομικά απλησίαστο για εμάς τους κοινούς θνητούς: Μια πτήση της Virgin Galactic στοιχίζει περίπου 450.000 δολάρια, αυτή με το Blue Origin του Jeff Bezos λέγεται ότι είναι πιο κοντά στο 1 εκατομμύριο δολάρια, αν όχι περισσότερα ενώ οι επίσημες τιμές δεν έχουν αποκαλυφθεί για το SpaceX.

Την ίδια ώρα όμως, το World View προσπαθεί να αλλάξει (λίγο) τα δεδομένα για το ταξίδι στο διάστημα, το οποίο θα γίνεται... σε ένα μπαλόνι...

«Η ικανότητα να ανεβαίνεις στα 100.000 πόδια και να έχεις ένα μπαλόνι που έχει μηδενική πίεση είναι πολύ σημαντική», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του World View, Ryan Hartman.

Το World View υιοθετεί μια φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση των διαστημικών ταξιδιών, με το μπαλόνι να γεμίζει ήλιο για να προσφέρει στους επιβάτες μια πιο σταθερή ανύψωση.

Τα μπαλόνια θα ανέβουν στα 100.000 πόδια, αλλά δεν θα υπάρχει καμιά βαρύτητα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

View this post on Instagram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη World View (@worldviewspace)

Όσο για την τιμή; Το World View προσφέρει εισιτήρια έως και 50.000 δολάρια, αρκετά πιο συμφέρουσα σε σχέση με τις υπάρχουσες τιμές άλλες εταιρειών. Μπορείτε από τώρα μάλιστα να καταθέσετε 500 δολάρια, για να κρατήσετε μια θέση για τις πτήσεις που θα ξεκινήσουν το 2024.