Παραιτήθηκε διοικητής νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση (vid)

Newsroom
Παραιτήθηκε διοικητής νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση (vid)
Διοικητής νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη παραιτήθηκε έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση. Τι δήλωσε ο ίδιος.

Σάλος έχει ξεσπάσει σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με τον διοικητή να παραιτείται μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση.

Αρχικά παραιτήθηκε η υποδιοικήτρια του νοσοκομείου, η οποία κατήγγειλε τον διοικητή για σεξουαλική παρενόχληση. Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, η υποδιοικήτρια βγήκε από το γραφείο του διοικητή αναστατωμένη, ανακοινώνοντας στους συναδέλφους της πως πρόκειται να παραιτηθεί.

Στη συνέχει έκανε γραπτή καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση και παραιτήθηκε. Η καταγγελία αυτή είχε ως αποτέλεσμα και την παραίτηση του διοικητή. Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτησή του την απαίτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο διοικητής του νοσοκομείου μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Υπέβαλα την παραίτηση μου στην κα Γκάγκα. Η συνεργασία μου το τελευταίο διάστημα ήταν πάρα πολύ κακή. Παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο σε σχέση με πολλά θέματα. Και αυτό με ανάγκασε να ξαναυποβάλλω την παραίτηση μου. Την είχα υποβάλλει στις 16 Αυγούστου και δεν έγινε δεκτή. Η καταγγελία σχετίζεται με γεγονότα που συνέβησαν πριν από μερικές μέρες. Πρώτον γιατί έκανα δύο προκαταρτκτικές εξετάσεις που εστάλησαν στις 6/10. Έκανα επιθεώρηση στην αποθήκη του νοσοκομείου, όπου διαπίστωσα ότι υπήρχαν 10.000 μάσκες που δεν ήταν δηλωμένες πουθενά. Παραγγέλθηκαν το Δεκέμβριο του 2020 και τις λάβαμε 23/6/21, όταν η τιμή είχε πέσει πολύ χαμηλά… Αυτό πείραξε πάρα πολλούς. Ήταν σαφώς εκδικητική η καταγγελία απέναντι στο πρόσωπο μου. Τέσσερα άτομα αναφέρονται για σεξιστική συμπεριφορά και υποτιμητικό λόγο απέναντι στο προσωπικό. Υπήρχε διαρκής παράκληση να μην γίνει προκαταρκτική εξέταση. Η Υγειονομική Περιφέρεια δεν με ενημέρωσε καθόλου για την καταγγελία. Εγώ την ενημέρωση την είχα από το υπουργείο Υγείας. Για να προστατεύσω το όνομα μου που έχω χτίσει τόσα χρόνια και την οικογένεια μου θα χρησιμοποιήσω κάθε ένδικο μέσο. Η συνεργασία μου όλο αυτό το διάστημα ήταν κακή, γιατί έχω άποψη».