Το κλεμμένο Ι.Χ με τους πυροβολισμούς είχε κλαπεί από σχολείο: Μητέρα είχε ξεχάσει πάνω τα κλειδιά (vid)

Newsroom
Το κλεμμένο Ι.Χ με τους πυροβολισμούς είχε κλαπεί από σχολείο: Μητέρα είχε ξεχάσει πάνω τα κλειδιά (vid)
Αναλυτικά η ιστορία του επεισοδίου με το κλεμμένο Ι.Χ, την καταδίωξη στο κέντρο, τον εμβολισμό μηχανής της ΕΛ.ΑΣ και τον πυροβολισμό του δράστη.

Από την Βουλιαγμένη ξεκίνησε το περιστατικό που κατέληξε σε καταδίωξη με πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας, το πρωί της Παρασκευής.

Περίπου στις 8:00 λοιπόν μία μητέρα πήγε το παιδί της στο σχολείο και κατέβηκε για να το συνοδεύσει ως την πόρτα, όμως ξέχασε πάνω τα κλειδιά.

Ο 35χρονος Αλβανός που περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, το πήρε και έφυγε, αλλά δεν γνώριζε οτι μέσα ήταν το κινητό της μητέρα το οποίο είχε ενεργοποιημένο το GPS.

λευκό αυτοκίνητο

Έτσι, οι αρχές δεν άργησαν να το εντοπίσουν στο κέντρο της Αθήνας και να το θέσουν υπό παρακολούθηση. Όταν το βρήκαν στην Πλατείας Βάθης, ήταν παρκαρισμένο και περίμεναν τον δράστη να κάνει την εμφάνισή του.

Μόλις λοιπόν αυτός εμφανίστηκε του ζήτησαν να μείνει ακίνητος, αλλά εκείνος μπήκε μέσα, έβαλε μπροστά την μηχανή και επιχείρησε να διαφύγει. Μάλιστα στην προσπάθειά του, έριξε κάτω έναν αστυνομικό, κάνοντας μάλιστα και όπισθεν για να τον πατήσει.

Τότε ήταν που ο αστυνομικός κρατήθηκε από το όχημα, έβγαλε το όπλο του και τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και τελικά να τον ακινητοποιήσει.