Το ελληνικό Squid Game: Οι δοκιμασίες στις οποίες θα έμπαιναν οι παίκτες

Newsroom
Το ελληνικό Squid Game: Οι δοκιμασίες στις οποίες θα έμπαιναν οι παίκτες
Τα παιχνίδια που παίζαμε μικροί και κάλλιστα θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική έκδοση του Squid Game.

Το Squid Game αποτελεί την πιο hot σειρά του Netflix αυτή την περίοδο και όσοι την έχουν δει, μιλάνε με τα καλύτερα λόγια, έχοντας φάει κόλλημα με το concept και το σκηνικό της κορεάτικης παραγωγής.

Το σενάριο, για όσους ελάχιστους δεν το έχουν δει είναι το εξής: Άνδρες και γυναίκες που έχουν τεράστια χρέη, μπαίνουν με την συγκατάθεσή τους σε κάτι εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε ένα νησί και υποβάλλονται σε δοκιμασίες ζωής και θανάτου.

Αυτές οι δοκιμασίες έχουν ως πηγή έμπνευσης διάφορα παιχνίδια που έπαιζαν οι Κορεάτες μικροί, με την διαφορά όμως οτι όποιος χάνει, αυτομάτως χάνει και την ζωή του μαζί, ενώ όποιος κερδίζει, απλά επιβιώνει και φτάνει ένα βήμα πιο κοντά στο μεγάλο χρηματικό έπαθλο.

Πως όμως θα ήταν το Παιχνίδι του Καλαμαριού, όπως είναι το ελληνικό όνομά του, αν ήταν γυρισμένο στην χώρα μας; Ποια παιχνίδια θα μπορούσε να συμπεριλάβει;

Εμείς απλά δίνουμε κάποιες ιδέες στον Σωτήρη Τσαφούλια ή σε όποιον άλλον ενδιαφερθεί να κάνει κάτι ανάλογο...

  • ΜΑΚΡΙΑ ΓΑΪΔΟΥΡΑ

Οι παίκτες θα χωρίζονται σε ομάδες των 5 ατόμων. Η μία θα είναι αυτή που θα σκύβει και η άλλη που θα πηδάει από πάνω. Όποια από τις δύο κερδίζει, επιβιώνει και συνεχίζει στην επόμενη δοκιμασία.

  • ΑΓΑΛΜΑΤΑΚΙΑ ΑΚΟΥΝΗΤΑ

Το συγκεκριμένο είναι ίδιο με το πρώτο παιχνίδι που έπαιξαν οι παίκτες στην Κορεάτικη σειρά, με την κούκλα να κλέβει την παράσταση. Όποιος πιάνεται να κουνιέται, εκτελείται. Όποιος φτάνει στο τέλος συνεχίζει.

makria gaidoura

  • ΜΗΛΑ

Οι φύλακες αναλαμβάνουν να πετάνε την μπάλα από την μία πλευρά στην άλλη. Αν αυτή ακουμπήσει έναν παίκτη και εκείνος δεν προλάβει να την πιάσει πριν πέσει κάτω, αμέσως θα εκτελείται. Αν όμως περάσει ένας συγκεκριμένος χρόνος, όσοι παίζουν ακόμα προχωρούν στην επόμενη δοκιμασία.

  • ΤΥΦΛΟΜΥΓΑ

Θα μοιάζει περίπου με το σκηνικό που έγινε στο 4ο επεισόδιο. Αντί όμως να σβήσουν τα φώτα, μία ομάδα παικτών θα πρέπει να είναι με κλειστά μάτια και να ψάχνει την άλλη. Όποιος πιάνεται εκτελείται. Όποιος παίκτης που έχει τον τίτλο του κυνηγού δεν πιάσει κάποιον μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εκτελείται και αυτός.

τυφλόμυγα

  • ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι απλό. Πάλι άπαντες θα είναι χωρισμένοι σε ομάδες, οι μεν αστυνομικοί, οι δε κλέφτες. Όποιος πιάνεται θα χάνει την ζωή του, ενώ όποιος δεν κάνει συλλήψεις θα εκτελείται.

  • ΠΑΤΗΤΟ

Εδώ είναι προσωπικό παιχνίδι, με κάθε παίκτη να προσπαθήσει να πατήσει το παπούτσι του αντιπάλου του. Αν τα καταφέρει περνάει στην επόμενη δοκιμασία και ο άλλος χάνει την ζωή του.